km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A 2024/25-ös évadban öt bemutatóval készül a Mesebolt Színház

A 2024/25-ös évadban öt bemutatóval készül a Mesebolt Színház

A következő évadban klasszikus, sokak által ismert és szeretett történeteket állít színpadra a Mesebolt Bábszínház. Nyáron ideiglenesen a Welther Károly utcai volt SZOVA-központba költözik a szombathelyi társulat, ám a tervek szerint szeptembertől az MMIK épületében indulhat az új évad.

 

A Mesebolt Bábszínház irányítását júliustól Csató Kata veszi át. A jelenlegi igazgató, Kovács Géza már az új vezetővel közösen állította össze a 2024/25-ös évad műsortervét - öt bemutatóval készül a társulat. A korábbi években már színpadra vitték Kutyus és Cicus történetét, szeptembertől pedig újabb vidám epizódokkal egészül ki Josef Capek meséje. 


Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója elmondta, hogy visszatér Kutyus és Cicus újabb történetekkel, amit pár évvel ezelőtt játszottak és nagyon szerették, elsősorban az óvodás gyerekek. Utána egy Kipling mesét, A magányosan sétáló macskát rendezi Veres Andris rendező, aki szinte minden évben egy-két előadást jegyez a Mesebolt Bábszínházban. 


A bábszínház decemberben olyan különleges meglepetéssel is készül, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni: nem volt még hasonló jellegű műsora a Meseboltnak. Ugyancsak télen a nézők megismerkedhetnek Nekeresd ország Nevesincs királyával: Móra Ferenc klasszikus meséjét, A didergő királyt viszi színpadra a szombathelyi társulat. Folytatódik az Árpád-házi uralkodókat bemutató sorozat - ezúttal Szent Margitról, IV. Béla lányáról szól a mese. Az évad végén Mosó Masa és barátai látogatnak a Meseboltba. A koncert-színházi produkcióban a muzsikáról a Veronaki zenekar gondoskodik. Sikeres pályázat esetén egy ukrán vendégrendező - elsősorban középiskolásoknak szóló -, az ukrajnai háborút feldolgozó darabjával is bővülhet a soron következő évad programja. 

 

Forrás: SZTV
Fotó: Mesebolt Bábszínház/Facebook
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.