km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Falco: Új szezon, változatlan célok

Falco: Új szezon, változatlan célok

Október 7-én hosszú idő után újra tétmérkőzésen lép pályára a szombathelyi együttes, megkezdődik ugyanis a 2020/2021-es kosárlabdaidény. Az együttes intenzív két hónapon van túl, és noha a felkészülés nem volt mindig zökkenőmentes, pozitívan néznek az új idény elé a sárga-feketék.

 

Hosszú bizonytalanság után véglegessé vált, hogy október első hétvégéjén elrajtolnak a férfi kosárlabda NB I A csoportjának küzdelmei. A Falco az első fordulóban nem lép pályára, a csapat számára négy nappal később, október 7-én startol a szezon, méghozzá az Atomerőmű elleni idegenbeli mérkőzéssel. 


Váradi Benedek, a csapat kapitánya úgy fogalmazott, kemény két hónap van az együttes mögött, de úgy érzi, a nehézségek ellenére jól sikerült a felkészülés, és jó állapotban várja az együttes a bajnoki rajtot. A magyar válogatott játékosa azt is elmondta, ezúttal még jobban várták a felkészülési találkozókat, mint korábban, ugyanis az edzéseken a sérülések miatt nem mindig volt lehetőségük az öt-öt elleni küzdelmekre. 


Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a sárga-feketék 10-ese hangsúlyozta, ahogyan a bajnokságban, ebben a sorozatban lépésről lépésre kell haladnia a csapatnak, és nem szabad a külső körülményekkel, a lebonyolításban történt változásokkal túl sokat foglalkozni. 


Nagy visszatérő a szombathelyieknél Evan Bruinsma, aki oroszlánrészt vállalt a csapat 2019/2020-as szezonban szerzett bajnoki címében. Az amerikai közönségkedvenc nagyon örül, hogy újra a Falcóban játszhat, és elmondta, egyáltalán nem volt nehéz meghoznia ezt a döntést, hiszen nagyon jól érzi magát a csapatnál, és annak is örül, hogy újra együtt dolgozhat Gasper Okornnal. 


A légiós szerint egy nagyon jó és ütőképes csapata lesz a Falcónak a következő szezonban is, és minden adott hozzá, hogy a hazai és a nemzetközi porondon is eredményesen szerepeljenek. A BL-lel kapcsolatban az erőcsatár úgy fogalmazott, tudják, hogy rendkívül erős ellenfelekkel kerültek szembe, de a csapat már az előző szezonban is bizonyította, hogy bárki ellen lehet keresnivalója. 
 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója a Trump elleni merénylet miatt
Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.