km/óra
  2024.04.25., csütörtök  •  Márk napja
Falco: Új szezon, változatlan célok

Falco: Új szezon, változatlan célok

Október 7-én hosszú idő után újra tétmérkőzésen lép pályára a szombathelyi együttes, megkezdődik ugyanis a 2020/2021-es kosárlabdaidény. Az együttes intenzív két hónapon van túl, és noha a felkészülés nem volt mindig zökkenőmentes, pozitívan néznek az új idény elé a sárga-feketék.

 

Hosszú bizonytalanság után véglegessé vált, hogy október első hétvégéjén elrajtolnak a férfi kosárlabda NB I A csoportjának küzdelmei. A Falco az első fordulóban nem lép pályára, a csapat számára négy nappal később, október 7-én startol a szezon, méghozzá az Atomerőmű elleni idegenbeli mérkőzéssel. 


Váradi Benedek, a csapat kapitánya úgy fogalmazott, kemény két hónap van az együttes mögött, de úgy érzi, a nehézségek ellenére jól sikerült a felkészülés, és jó állapotban várja az együttes a bajnoki rajtot. A magyar válogatott játékosa azt is elmondta, ezúttal még jobban várták a felkészülési találkozókat, mint korábban, ugyanis az edzéseken a sérülések miatt nem mindig volt lehetőségük az öt-öt elleni küzdelmekre. 


Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a sárga-feketék 10-ese hangsúlyozta, ahogyan a bajnokságban, ebben a sorozatban lépésről lépésre kell haladnia a csapatnak, és nem szabad a külső körülményekkel, a lebonyolításban történt változásokkal túl sokat foglalkozni. 


Nagy visszatérő a szombathelyieknél Evan Bruinsma, aki oroszlánrészt vállalt a csapat 2019/2020-as szezonban szerzett bajnoki címében. Az amerikai közönségkedvenc nagyon örül, hogy újra a Falcóban játszhat, és elmondta, egyáltalán nem volt nehéz meghoznia ezt a döntést, hiszen nagyon jól érzi magát a csapatnál, és annak is örül, hogy újra együtt dolgozhat Gasper Okornnal. 


A légiós szerint egy nagyon jó és ütőképes csapata lesz a Falcónak a következő szezonban is, és minden adott hozzá, hogy a hazai és a nemzetközi porondon is eredményesen szerepeljenek. A BL-lel kapcsolatban az erőcsatár úgy fogalmazott, tudják, hogy rendkívül erős ellenfelekkel kerültek szembe, de a csapat már az előző szezonban is bizonyította, hogy bárki ellen lehet keresnivalója. 
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Országszerte húsz helyszínen, Sárváron is lehet futni a Futókörök Napján
Negyedik alkalommal rendezik meg szombaton a Futókörök Napját, melynek keretében húsz helyszínen húznak futócipőt az érdeklődők az egyes településeken.
Debussy: grandiózus előadás a Savaria Szimfonikusoktól
Grandiózus előadásra készül a Savaria Szimfonikus Zenekar. Debussy: Szent Sebestyén vértanúsága című misztériumjátékát adják elő pénteken este az AGORA Művelődési és Sportházban. A darabot ebben a formában 50 éve nem láthatta a közönség hazai színpadon. Kibővített zenekar adja elő színészek, táncosok, énekkar, szólisták és videó installáció kíséretében.
Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát
A benzinben és a gázolajban is megfizetik a magyar emberek a háború árát - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten. Gulyás Gergely megismételte: a kormány arra szólítja fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy a benzin és a gázolaj árát vigyék le a környező országok átlagárára.
Intenzívebb zivatarok alakulhatnak ki a megyében
Te Szedd! A Joskar-Ola is csatlakozik egy szemétszedési akcióval
Április 22-én, hétfőn volt a Föld Napja, általában ezen a héten zajlik a "Te Szedd!" - országos önkéntes szemétszedési akció. A köztisztasági programhoz április 26-án, pénteken 17 órakor a Joskar-Ola ismét csatlakozik egy önkéntes szemétszedési akcióval.