km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Falco: Új szezon, változatlan célok

Falco: Új szezon, változatlan célok

Október 7-én hosszú idő után újra tétmérkőzésen lép pályára a szombathelyi együttes, megkezdődik ugyanis a 2020/2021-es kosárlabdaidény. Az együttes intenzív két hónapon van túl, és noha a felkészülés nem volt mindig zökkenőmentes, pozitívan néznek az új idény elé a sárga-feketék.

 

Hosszú bizonytalanság után véglegessé vált, hogy október első hétvégéjén elrajtolnak a férfi kosárlabda NB I A csoportjának küzdelmei. A Falco az első fordulóban nem lép pályára, a csapat számára négy nappal később, október 7-én startol a szezon, méghozzá az Atomerőmű elleni idegenbeli mérkőzéssel. 


Váradi Benedek, a csapat kapitánya úgy fogalmazott, kemény két hónap van az együttes mögött, de úgy érzi, a nehézségek ellenére jól sikerült a felkészülés, és jó állapotban várja az együttes a bajnoki rajtot. A magyar válogatott játékosa azt is elmondta, ezúttal még jobban várták a felkészülési találkozókat, mint korábban, ugyanis az edzéseken a sérülések miatt nem mindig volt lehetőségük az öt-öt elleni küzdelmekre. 


Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a sárga-feketék 10-ese hangsúlyozta, ahogyan a bajnokságban, ebben a sorozatban lépésről lépésre kell haladnia a csapatnak, és nem szabad a külső körülményekkel, a lebonyolításban történt változásokkal túl sokat foglalkozni. 


Nagy visszatérő a szombathelyieknél Evan Bruinsma, aki oroszlánrészt vállalt a csapat 2019/2020-as szezonban szerzett bajnoki címében. Az amerikai közönségkedvenc nagyon örül, hogy újra a Falcóban játszhat, és elmondta, egyáltalán nem volt nehéz meghoznia ezt a döntést, hiszen nagyon jól érzi magát a csapatnál, és annak is örül, hogy újra együtt dolgozhat Gasper Okornnal. 


A légiós szerint egy nagyon jó és ütőképes csapata lesz a Falcónak a következő szezonban is, és minden adott hozzá, hogy a hazai és a nemzetközi porondon is eredményesen szerepeljenek. A BL-lel kapcsolatban az erőcsatár úgy fogalmazott, tudják, hogy rendkívül erős ellenfelekkel kerültek szembe, de a csapat már az előző szezonban is bizonyította, hogy bárki ellen lehet keresnivalója. 
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.