km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
85 éves édesanyját bántalmazta egy férfi Vasban

85 éves édesanyját bántalmazta egy férfi Vasban

Idős édesanyját bántalmazta egy férfi, a Sárvári Járásbíróság bűnösnek mondta ki. Az ittas vádlott mindkét kezén megszorította és rángatni kezdte édesanyját.

A vádirat szerint a vádlott 2022 novemberében az esti órákban a lakhelyén ittas állapotban feleségét szidalmazta, majd fenyegetően megindult feléje, ám a velük együtt élő 85 éves édesanyja a menye védelmében a fia elé állt. A vádlott a sértett mindkét kezét a csuklója táján megragadta, megszorította, s rángatni kezdte. 

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést, mindkét kézfején bevérzett a bőre.

Az ítélet: egy év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztés, a bíróság emellett elrendelete a vádlott pártfogó felügyeletét is. Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és a védője tudomásul vették, a döntés jogerős.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.