km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
516 versenyző, 130 csapat az országos sakk diákolimpia döntőjében

516 versenyző, 130 csapat az országos sakk diákolimpia döntőjében

Május 13-án és 14-én a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium ad otthont az országos sakk diákolimpia döntőjének. A megmérettetésre az ország 130 legjobb csapata érkezik. A diákok hat kategóriában mérik össze tudásukat. Városunkat a Brenner mellett a Bolyai iskola képviseli a fináléban.

Ismét fiatalok lepik el városunkat a szombaton és vasárnap – mint ismeretes, a múlt hétvégén a foci diákolimpia döntőjét rendezték a vasi megyeszékhelyen. Ezúttal a legjobb sakkosok érkeznek Szombathelyre, a neves versenynek pedig a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium lesz a házigazdája.

Amint azt Pergel László szervezőtől, főbírótól, a HVSE sakk szakosztályának elnökétől megtudtuk, hat kategóriában mérik össze tudásukat a gárdák. Fiúk és lányok külön versenyeznek, alsósok, felsősök és a középiskolások is más-más csoportban versengnek.

- Ez csapatverseny, a fiúknál négyen, a lányoknál hárman alkotnak egy gárdát. Az ország legjobb 130 együttese, azaz 516 diák érkezik az eseményre. A színvonal garantáltan magas lesz, abban bízunk, hogy valamelyik kategóriában sikerül dobogóra állnia valamelyik szombathelyi iskolának, az már remek eredmény lenne – mondta a főbíró.  
 
(Fotó: vasisakk.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.