km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
50 éves idén a Napraforgó Bölcsőde

50 éves idén a Napraforgó Bölcsőde

50. születésnapja alkalmából jubileumi ünnepséget és családi napot tartott csütörtökön a Napraforgó Bölcsőde. Tökfaragás és közös éneklés is szerepelt a programok között. A folyamatosan újuló intézmény a személyiség fejlesztésére és a hagyományokra épít.

 

Készülnek a töklámpások a Napraforgó bölcsi udvarán, közösen dolgoztak a gyerekek és a felnőttek. Sokan összegyűltek az intézmény jubileumát ünnepelni volt és jelenlegi munkatársak, szülők és nagyszülők is.1971. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit az intézmény, akkor még Vas megye módszertani bölcsődéjeként.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője elmondta, hogy a megyében vezető bölcsőde volt, és az egész megyei bölcsődei hálózatnak segítette a szakmai munkáját. Úgy gondolja, hogy minden évtizedben sokat fejlődött, változott, alakult a szakma. A gondozókból kisgyermeknevelők lettek, szakmai dolgozókból bölcsődei dajkák.


Fokozatosan kialakult a családlátogatás, az anyás beszoktatás, a napirend, folyamatos a fejlődés.  Az épület infrastruktúrája is több pályázat támogatása révén megújult. A Napraforgó Bölcsőde vezetője, Panker Tasnádi Andrea köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy részei lehetnek a három év alatti gyerekek első emlékeinek, tapasztalatainak. Dr. László Győző alpolgármester szólt a város bölcsődefejlesztési terveiről is.


,,Én azt gondolom, hogy országos viszonylatban is büszkék lehetünk a bölcsődéinkre, és ez természetesen az elmúlt 50 évnek a munkája, ami megjelenik a hétköznapokban. A jövő tekintetében folyamatosan bővítjük a bölcsődei kört, jövő évben, ha minden jól megy, el tud kezdődni egy nagyobb bölcsőde beruházás a városban” – emelte ki. 


A városi bölcsődék magas színvonalon szolgálják ki a szombathelyieket - tette hozzá az alpolgármester.


Vinczéné Menyhárt Mária, egészségügyi és közszolgálati osztályvezető kiemelte, a Napraforgó Bölcsőde, mint a város többi bölcsődéje is, nagy szakmai sikereket tudhat magának. Nagyon sok gyermek érezheti magát biztonságban, és kezdheti meg társadalmi életét az intézmény falai között. 


A családbarát, 78 férőhelyes Napraforgó bölcsődében nagy hangsúlyt fektetnek a személyiség kibontására, a hagyományok őrzésére, idegen nyelvek játékos tanulására a jövőben is. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.