km/óra
  2021.12.03., péntek  •  Ferenc napja
50 éves idén a Napraforgó Bölcsőde

50 éves idén a Napraforgó Bölcsőde

50. születésnapja alkalmából jubileumi ünnepséget és családi napot tartott csütörtökön a Napraforgó Bölcsőde. Tökfaragás és közös éneklés is szerepelt a programok között. A folyamatosan újuló intézmény a személyiség fejlesztésére és a hagyományokra épít.

 

Készülnek a töklámpások a Napraforgó bölcsi udvarán, közösen dolgoztak a gyerekek és a felnőttek. Sokan összegyűltek az intézmény jubileumát ünnepelni volt és jelenlegi munkatársak, szülők és nagyszülők is.1971. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit az intézmény, akkor még Vas megye módszertani bölcsődéjeként.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője elmondta, hogy a megyében vezető bölcsőde volt, és az egész megyei bölcsődei hálózatnak segítette a szakmai munkáját. Úgy gondolja, hogy minden évtizedben sokat fejlődött, változott, alakult a szakma. A gondozókból kisgyermeknevelők lettek, szakmai dolgozókból bölcsődei dajkák.


Fokozatosan kialakult a családlátogatás, az anyás beszoktatás, a napirend, folyamatos a fejlődés.  Az épület infrastruktúrája is több pályázat támogatása révén megújult. A Napraforgó Bölcsőde vezetője, Panker Tasnádi Andrea köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy részei lehetnek a három év alatti gyerekek első emlékeinek, tapasztalatainak. Dr. László Győző alpolgármester szólt a város bölcsődefejlesztési terveiről is.


,,Én azt gondolom, hogy országos viszonylatban is büszkék lehetünk a bölcsődéinkre, és ez természetesen az elmúlt 50 évnek a munkája, ami megjelenik a hétköznapokban. A jövő tekintetében folyamatosan bővítjük a bölcsődei kört, jövő évben, ha minden jól megy, el tud kezdődni egy nagyobb bölcsőde beruházás a városban” – emelte ki. 


A városi bölcsődék magas színvonalon szolgálják ki a szombathelyieket - tette hozzá az alpolgármester.


Vinczéné Menyhárt Mária, egészségügyi és közszolgálati osztályvezető kiemelte, a Napraforgó Bölcsőde, mint a város többi bölcsődéje is, nagy szakmai sikereket tudhat magának. Nagyon sok gyermek érezheti magát biztonságban, és kezdheti meg társadalmi életét az intézmény falai között. 


A családbarát, 78 férőhelyes Napraforgó bölcsődében nagy hangsúlyt fektetnek a személyiség kibontására, a hagyományok őrzésére, idegen nyelvek játékos tanulására a jövőben is. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Holtan emeltek ki egy férfit a Gyöngyös-patakból a Sportház mögött
Egy Gyöngyös-patakban fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel az AGORA Művelődési és Sportház mögötti területre, írja a 112Press. A szerencsétlenül járt ember életét már nem sikerült megmenteni.
Ausztria: országos zárás maximum 20 napig, jövőre kötelező lesz az oltás
Újabb, mindenkire kötelező zárlatot vezet be hétfőn 0 órától Ausztria maximum 20 napos időszakra, jövőre pedig kötelező lesz oltás - az Unióban elsőként. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken délelőtt, a kijárási tilalom szabályai hasonlóak lesznek, mint korábban voltak.
Meghaladja a nyolcezret a napi fertőzésszám
Vas megyében 141 koronavírusos beteget regisztráltak szerdára.
A britek elfogadják a kínai vakcinát
A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte a brit közlekedési minisztérium.
Közgyűlés után: hosszas viták a város anyagi helyzetéről
A kevés napirendi pont ellenére estig eltartott a csütörtöki közgyűlés, a képviselők hosszan vitatkoztak a város anyagi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Ez volt a fő téma az ülést követő sajtótájékoztatókon is.
legfrissebbek
Hét dinoszaurusz-maradványt találtak Triesztnél
Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen ép egyedhez tartozik.
Győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott
Klujber Katrin és Háfra Noémi is hét-hét gólt lőtt a szlovákok ellen.
Gyengült péntek reggelre a forint
Washington és Teherán is borúlátó az atomalku felélesztésével kapcsolatban
Blinken egyelőre azt sem tudja eldönteni, hogy iráni tárgyalópartnerei jóhiszeműen tárgyalnak-e. 
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől
A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.