km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
50 éves idén a Napraforgó Bölcsőde

50 éves idén a Napraforgó Bölcsőde

50. születésnapja alkalmából jubileumi ünnepséget és családi napot tartott csütörtökön a Napraforgó Bölcsőde. Tökfaragás és közös éneklés is szerepelt a programok között. A folyamatosan újuló intézmény a személyiség fejlesztésére és a hagyományokra épít.

 

Készülnek a töklámpások a Napraforgó bölcsi udvarán, közösen dolgoztak a gyerekek és a felnőttek. Sokan összegyűltek az intézmény jubileumát ünnepelni volt és jelenlegi munkatársak, szülők és nagyszülők is.1971. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit az intézmény, akkor még Vas megye módszertani bölcsődéjeként.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője elmondta, hogy a megyében vezető bölcsőde volt, és az egész megyei bölcsődei hálózatnak segítette a szakmai munkáját. Úgy gondolja, hogy minden évtizedben sokat fejlődött, változott, alakult a szakma. A gondozókból kisgyermeknevelők lettek, szakmai dolgozókból bölcsődei dajkák.


Fokozatosan kialakult a családlátogatás, az anyás beszoktatás, a napirend, folyamatos a fejlődés.  Az épület infrastruktúrája is több pályázat támogatása révén megújult. A Napraforgó Bölcsőde vezetője, Panker Tasnádi Andrea köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy részei lehetnek a három év alatti gyerekek első emlékeinek, tapasztalatainak. Dr. László Győző alpolgármester szólt a város bölcsődefejlesztési terveiről is.


,,Én azt gondolom, hogy országos viszonylatban is büszkék lehetünk a bölcsődéinkre, és ez természetesen az elmúlt 50 évnek a munkája, ami megjelenik a hétköznapokban. A jövő tekintetében folyamatosan bővítjük a bölcsődei kört, jövő évben, ha minden jól megy, el tud kezdődni egy nagyobb bölcsőde beruházás a városban” – emelte ki. 


A városi bölcsődék magas színvonalon szolgálják ki a szombathelyieket - tette hozzá az alpolgármester.


Vinczéné Menyhárt Mária, egészségügyi és közszolgálati osztályvezető kiemelte, a Napraforgó Bölcsőde, mint a város többi bölcsődéje is, nagy szakmai sikereket tudhat magának. Nagyon sok gyermek érezheti magát biztonságban, és kezdheti meg társadalmi életét az intézmény falai között. 


A családbarát, 78 férőhelyes Napraforgó bölcsődében nagy hangsúlyt fektetnek a személyiség kibontására, a hagyományok őrzésére, idegen nyelvek játékos tanulására a jövőben is. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.