km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
4,5 milliót kaszáltak veszélyes hulladékkal

4,5 milliót kaszáltak veszélyes hulladékkal

Több tízezer kilogramm fémhulladékot gyűjtött és adott le két férfi.

A Sárvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik a vádirat szerint közel három éven keresztül engedély nélkül gyűjtöttek és szállítottak hulladékátvevő telephelyekre több tízezer kilogramm fémhulladékot, melyből az egyikük több mint 18 ezer kilogramm, a másikuk közel 4 ezer kilogramm veszélyes hulladéknak minősülő ólomakkumulátort is adott le és értékesített.

A hulladékról szóló törvény rendelkezései szerint hulladékgazdálkodási tevékenység – ide értve a hulladékok gyűjtését és szállítását is – kizárólag hulladékgazdálkodási engedély birtokában vagy nyilvántartásba vétel alapján végezhető.

A járási ügyészség a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyonra az egyik vádlott esetében több mint 3,7 millió forint, a másik férfi esetében több mint 850 ezer forint vagyonelkobzást is indítványozott. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Címlapfotó: illusztráció/Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.