km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen

40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen

Új bölcsőde épülhet Szombathely Szentkirályi városrészén. A közgyűlésen születhet döntés a projekt tervezési munkáival kapcsolatban.

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be „Bölcsődei nevelés fejlesztése” elnevezésű felhívásra, a bölcsődei helyek létrehozása érdekében a támogatóval támogatási szerződést is kötött 2022. május 13-án. A Szent István király utca 119. sz. ingatlanon 40 férőhelyes új bölcsőde létesítésére nyílik lehetőség. Az ingatlanon jelenleg 3 leromlott állagú épület található, ezeket el kell bontani. Az új intézmény megnyitása 11 új munkahelyet teremt, és várhatóan 2024. évben kezdi meg működését, részletezik az előterjesztésben.


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata felhasználási szerződést kötött a Lechner Nonprofit Kft.-vel a 15 db, eltérő méretváltozatú, műszaki szempontból különböző tartalmú tervdokumentációt tartalmazó mintaterv felhasználására. Az adaptálással történő tervezési munkák elvégzésére a Decoterv Kft. kapott megbízást.  


Az új bölcsőde tervezésénél fontos szempont a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, prevenciós és fejlesztő tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése, írják. 


A beruházás befejezését követően az intézmény működtetése az önkormányzat feladata, a tervezési folyamatba bevonták a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetőjét, Sebestyén Biankát is mint módszertani szakértőt.


A projekttel kapcsolatos vázlattervek elkészültek, a Lechner Nonprofit Kft. általi véleményezésük megtörtént, a településképi véleményezést a tervező beszerezte. A generáltervező, Takács András részéről az engedélyezési tervdokumentációt bemutatják majd a közgyűlésen.


A projekt támogatott bruttó összköltsége 600 millió forint.  


A beruházás kivitelezési munkáinak megvalósítására támogatásból rendelkezésre álló fedezet nagysága: bruttó 531.910.554 forint.


Eszközbeszerzésre a projekten belül bruttó 23,5 millió forint áll rendelkezésre. 

 

Fotó: archív

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
legfrissebbek
Örömkorcsolyázással köszönt el a jégcsarnok
Elköszönt a Fedett Jégcsarnok a nagyközönségtől - szombaton jégdiscót tartottak, közönségkorcsolyázásra pedig vasárnap délelőtt volt lehetőség a szezonban utoljára. A jégkészítést az elszabadult rezsi díjak miatt állították le. A csarnok a tervek szerint néhány hét múlva görkorcsolyapályaként nyit ki újra, a hokicsapatok is részben műanyagborításon edzenek tovább.
Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat
A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját, közölte a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály.
Devizapiac: erősödött a forint reggel
A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Koronavírus: 620 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 19 beteg
A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat a Koronavírus Sajtóközpont.
Elektromos rövidzárlat miatt keletkezhetett tűz egy nemesládonyi családi házban