km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen

40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen

Új bölcsőde épülhet Szombathely Szentkirályi városrészén. A közgyűlésen születhet döntés a projekt tervezési munkáival kapcsolatban.

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be „Bölcsődei nevelés fejlesztése” elnevezésű felhívásra, a bölcsődei helyek létrehozása érdekében a támogatóval támogatási szerződést is kötött 2022. május 13-án. A Szent István király utca 119. sz. ingatlanon 40 férőhelyes új bölcsőde létesítésére nyílik lehetőség. Az ingatlanon jelenleg 3 leromlott állagú épület található, ezeket el kell bontani. Az új intézmény megnyitása 11 új munkahelyet teremt, és várhatóan 2024. évben kezdi meg működését, részletezik az előterjesztésben.


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata felhasználási szerződést kötött a Lechner Nonprofit Kft.-vel a 15 db, eltérő méretváltozatú, műszaki szempontból különböző tartalmú tervdokumentációt tartalmazó mintaterv felhasználására. Az adaptálással történő tervezési munkák elvégzésére a Decoterv Kft. kapott megbízást.  


Az új bölcsőde tervezésénél fontos szempont a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, prevenciós és fejlesztő tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése, írják. 


A beruházás befejezését követően az intézmény működtetése az önkormányzat feladata, a tervezési folyamatba bevonták a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetőjét, Sebestyén Biankát is mint módszertani szakértőt.


A projekttel kapcsolatos vázlattervek elkészültek, a Lechner Nonprofit Kft. általi véleményezésük megtörtént, a településképi véleményezést a tervező beszerezte. A generáltervező, Takács András részéről az engedélyezési tervdokumentációt bemutatják majd a közgyűlésen.


A projekt támogatott bruttó összköltsége 600 millió forint.  


A beruházás kivitelezési munkáinak megvalósítására támogatásból rendelkezésre álló fedezet nagysága: bruttó 531.910.554 forint.


Eszközbeszerzésre a projekten belül bruttó 23,5 millió forint áll rendelkezésre. 

 

Fotó: archív

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak