km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
3,5 tonna lisztet osztottak ki a karitász

3,5 tonna lisztet osztottak ki a karitász

Közel 3,5 tonna lisztet kaptak a rászorulók a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász plébánián keresztül. A Magyarok Kenyere Program keretében 8 éve segíthetik így is a családokat és az idős, egyedül élőket.

 

50 kg-os zsákokban érkezett a liszt a celldömölki malomból a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász központjába. Itt porciózták ki: egy táskába két kilogramm került. A járványhelyzet miatt maszkban és folyamatos kézfertőtlenítéssel dolgoztak a munkatársak és az önkéntesek.


„40 plébániára vitték ki karitászosaink ezeket a csomagokat. Igyekeztünk a lisztet úgy elosztani, hogy akik az előző két adományból, a burgonyából és az almából nem kaptak, ők most kapjanak. De persze vannak átfedések, hiszen vannak olyan települések, ahol nagy a szükség. A rászorulóknak jól jön a karácsony előtti segítség”- tájékoztatott Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.


Mintegy 1600 család kapott most a lisztből. A Karitász munkatársai arra is figyeltek, hogy oda kerüljön ez az alapvető élelmiszer, ahol ennek biztosan örülnek. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Vas és Zala megyében segíti a rászorulókat, közel 57 ezer családról gondoskodnak rendszeresen vagy időszakosan.

 

(x)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.