km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
283 ezer forintot gyűjtöttek a hallgatók

283 ezer forintot gyűjtöttek a hallgatók

Még 2018-ban találták ki az ELTE Hallgatói Önkormányzatának szombathelyi tagjai, hogy a gólyabáli tombolán befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel. A kezdeményezés a segítéSEK projekt részeként azóta is tart. Idén 283 ezer forintot gyűjtöttek a hallgatók, az összeget a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány kapta, írja az ELTE SEK hivatalos Facebook-oldala.

A posztban ez áll: "A pénz jelképes átadására január 25-én került sor az ELTE Savaria Egyetemi Központban. Az eseményen jelen volt a házigazda részéről Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) rektori biztosa, a campus társadalmi felelősségvállalási tevékenységét összefogó segítéSEK projekt megálmodója, valamint az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Hallgatói Önkormányzatának két képviselője, Makrai Csaba és Éder Gábor István. Ők fogadták a PontMás alapítvány képviselőit, Pohánka Edit kuratóriumi elnököt, Bárdosi Emőke gyógypedagógust és Rumi Erikát, az Autisták Országos Szövetsége Info-Pont irodavezetőjét.

Az előzményekről szólva Lenkai Nóra hangsúlyozta, a campus küldetésének tekinti, hogy tudatosítsa az ELTE szombathelyi hallgatóiban a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Az ELTE SEK-en évente több jótékonysági akció valósul meg, az autizmussal élők támogatására sem ez az első példa.

Az átadóeseményen Makrai Csaba koordinátor elmondta, ő maga személyes tapasztalattal is rendelkezik a szervezet munkájáról. A – nagyrészt tanári szakos – egyetemisták választása azért esett a PontMás alapítványra, mert tevékenységei között szerepel a pedagógusok érzékenyítése.

A PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány elhivatottsága abból ered, hogy valamennyi tagja autizmussal érintett szülő, illetve autizmus spektrum zavarra specializálódott gyógypedagógus, asszisztens. Folyamatosan keresik a helyi és országos szintű lehetőségeket a Vas megyei autizmussal élők helyzetének jobbítására.

A most átadott pénznek több területen is jó helye lesz: eszközbeszerzésekhez, pedagógusok továbbképzésének támogatásához, az autizmussal élő gyermekek szülei számára létrehozott klubok finanszírozásához és nyári tábor megvalósításához lehet nagy segítség."

(Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.