km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
2027 július végéig az Elamen Zrt. felel az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetésért

2027 július végéig az Elamen Zrt. felel az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetésért

A következő öt évben is az Elamen Zrt. végzi Szombathelyen az óvodai, iskolai és kollégiumi közétkeztetést. A legutóbbi közgyűlésen döntöttek arról, hogy 2027. július 31-ig hosszabbítják meg a szerződést, miután a cég teljesítette ebben a szolgáltatási ciklusban a vállalt, nettó 300 millió forintos felújításokat.

 

További öt évre kötött szerződést a város az Elamen Zrt.-vel, így az óvodákban és a közoktatási intézményekben ez a részvénytársaság látja el az étkeztetést. A hosszabbítást 2017-ben ígérte meg az önkormányzat, ennek fejében azonban 300 milliós fejlesztést kértek a cégtől. Az Aranypatak Étterem technológiai, épületgépészeti fejlesztése a legnagyobb beruházás, ez 160 millió forintba került.


Dr. László Győző alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ezek a fejlesztések megvalósultak. Többek között ennek a szerződésnek a során került átadásra a Gothardnak a szupermenzája - ahogy a cégnél hívják ezt a programot - az Aranypatak, s ide tartozik a vendéglátói szakközépiskola konyhájának a megújulása. Ezeket a vállalásokat a szolgáltató teljesítette, és úgy ítélték meg, hogy az Elamen egy stabil, jó partnere a városnak.


A cég a szupermenzát, vagyis a Gothard-konyhát és étkezőt emelte ki a beruházások közül.


Enyedi Csaba, a Hungast Csoport, Elamen Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette, a tálaló részt is kicsit szupermenzásították, azt a környezetet, ahol akár a mindennapi ebédjüket vagy tízóraijukat, uzsonnájukat is elfogyasztják, vonzóbbá teszik, edukációs tartalmakkal látják el, az élelmeknek, a beltartalmi értékét is feltüntetik.


A most megkötött ötéves szerződés rugalmas, hiszen az áremelkedések miatt veszélyes lenne ennyi időre fix áras megállapodást kötni - mondta az alpolgármester.


“Van egy olyan kitétel ebben az alapszerződésben - én úgy gondolom, hogy egy jó kitétel - hogy évente a felek újratárgyalják a szerződést, nincs benne kötelező kötelezettség, tehát tekintettel tudunk lenni a városnak az anyagi helyzetére, ugyanakkor fontos a szolgáltatónak is, pontosan emiatt a bizonytalan helyzet miatt, hogy mik azok a feltételek, amivel ő tud szolgáltatni” – hangsúlyozta. 


Ami az árváltozásokat illeti, a kormányzat is érzékelte a problémákat - tette hozzá az alpolgármester. László Győző kiemelte még, a város reméli, hogy emiatt többletforrásra számíthatnak az állam részéről.

 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.