km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
2027 július végéig az Elamen Zrt. felel az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetésért

2027 július végéig az Elamen Zrt. felel az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetésért

A következő öt évben is az Elamen Zrt. végzi Szombathelyen az óvodai, iskolai és kollégiumi közétkeztetést. A legutóbbi közgyűlésen döntöttek arról, hogy 2027. július 31-ig hosszabbítják meg a szerződést, miután a cég teljesítette ebben a szolgáltatási ciklusban a vállalt, nettó 300 millió forintos felújításokat.

 

További öt évre kötött szerződést a város az Elamen Zrt.-vel, így az óvodákban és a közoktatási intézményekben ez a részvénytársaság látja el az étkeztetést. A hosszabbítást 2017-ben ígérte meg az önkormányzat, ennek fejében azonban 300 milliós fejlesztést kértek a cégtől. Az Aranypatak Étterem technológiai, épületgépészeti fejlesztése a legnagyobb beruházás, ez 160 millió forintba került.


Dr. László Győző alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ezek a fejlesztések megvalósultak. Többek között ennek a szerződésnek a során került átadásra a Gothardnak a szupermenzája - ahogy a cégnél hívják ezt a programot - az Aranypatak, s ide tartozik a vendéglátói szakközépiskola konyhájának a megújulása. Ezeket a vállalásokat a szolgáltató teljesítette, és úgy ítélték meg, hogy az Elamen egy stabil, jó partnere a városnak.


A cég a szupermenzát, vagyis a Gothard-konyhát és étkezőt emelte ki a beruházások közül.


Enyedi Csaba, a Hungast Csoport, Elamen Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette, a tálaló részt is kicsit szupermenzásították, azt a környezetet, ahol akár a mindennapi ebédjüket vagy tízóraijukat, uzsonnájukat is elfogyasztják, vonzóbbá teszik, edukációs tartalmakkal látják el, az élelmeknek, a beltartalmi értékét is feltüntetik.


A most megkötött ötéves szerződés rugalmas, hiszen az áremelkedések miatt veszélyes lenne ennyi időre fix áras megállapodást kötni - mondta az alpolgármester.


“Van egy olyan kitétel ebben az alapszerződésben - én úgy gondolom, hogy egy jó kitétel - hogy évente a felek újratárgyalják a szerződést, nincs benne kötelező kötelezettség, tehát tekintettel tudunk lenni a városnak az anyagi helyzetére, ugyanakkor fontos a szolgáltatónak is, pontosan emiatt a bizonytalan helyzet miatt, hogy mik azok a feltételek, amivel ő tud szolgáltatni” – hangsúlyozta. 


Ami az árváltozásokat illeti, a kormányzat is érzékelte a problémákat - tette hozzá az alpolgármester. László Győző kiemelte még, a város reméli, hogy emiatt többletforrásra számíthatnak az állam részéről.

 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.