km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
2027 július végéig az Elamen Zrt. felel az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetésért

2027 július végéig az Elamen Zrt. felel az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetésért

A következő öt évben is az Elamen Zrt. végzi Szombathelyen az óvodai, iskolai és kollégiumi közétkeztetést. A legutóbbi közgyűlésen döntöttek arról, hogy 2027. július 31-ig hosszabbítják meg a szerződést, miután a cég teljesítette ebben a szolgáltatási ciklusban a vállalt, nettó 300 millió forintos felújításokat.

 

További öt évre kötött szerződést a város az Elamen Zrt.-vel, így az óvodákban és a közoktatási intézményekben ez a részvénytársaság látja el az étkeztetést. A hosszabbítást 2017-ben ígérte meg az önkormányzat, ennek fejében azonban 300 milliós fejlesztést kértek a cégtől. Az Aranypatak Étterem technológiai, épületgépészeti fejlesztése a legnagyobb beruházás, ez 160 millió forintba került.


Dr. László Győző alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ezek a fejlesztések megvalósultak. Többek között ennek a szerződésnek a során került átadásra a Gothardnak a szupermenzája - ahogy a cégnél hívják ezt a programot - az Aranypatak, s ide tartozik a vendéglátói szakközépiskola konyhájának a megújulása. Ezeket a vállalásokat a szolgáltató teljesítette, és úgy ítélték meg, hogy az Elamen egy stabil, jó partnere a városnak.


A cég a szupermenzát, vagyis a Gothard-konyhát és étkezőt emelte ki a beruházások közül.


Enyedi Csaba, a Hungast Csoport, Elamen Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette, a tálaló részt is kicsit szupermenzásították, azt a környezetet, ahol akár a mindennapi ebédjüket vagy tízóraijukat, uzsonnájukat is elfogyasztják, vonzóbbá teszik, edukációs tartalmakkal látják el, az élelmeknek, a beltartalmi értékét is feltüntetik.


A most megkötött ötéves szerződés rugalmas, hiszen az áremelkedések miatt veszélyes lenne ennyi időre fix áras megállapodást kötni - mondta az alpolgármester.


“Van egy olyan kitétel ebben az alapszerződésben - én úgy gondolom, hogy egy jó kitétel - hogy évente a felek újratárgyalják a szerződést, nincs benne kötelező kötelezettség, tehát tekintettel tudunk lenni a városnak az anyagi helyzetére, ugyanakkor fontos a szolgáltatónak is, pontosan emiatt a bizonytalan helyzet miatt, hogy mik azok a feltételek, amivel ő tud szolgáltatni” – hangsúlyozta. 


Ami az árváltozásokat illeti, a kormányzat is érzékelte a problémákat - tette hozzá az alpolgármester. László Győző kiemelte még, a város reméli, hogy emiatt többletforrásra számíthatnak az állam részéről.

 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.