km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
1600 rendőri intézkedés volt szilveszterkor Bécsben

1600 rendőri intézkedés volt szilveszterkor Bécsben

Favoriten kerületében a zavargások mellett a vagyoni károk, a zaj, valamint a rakéták és petárdák illegális kilövése voltak a bécsi szilveszter éjszakai rendőri intézkedéseinek középpontjában. Volt, aki súlyosan sérült, többeket letartóztattak, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a bécsi állami ellenőrző központ jóval több mint 4000 segélyhívást kapott az év utolsó és első napján – jelentette pénteken a rendőrség. Ez csaknem 1600 intézkedést eredményezett. Favoritenben a zavargások súlyosak voltak: anyagi károk és rendőrök elleni támadások történtek a Reumannplatzon és annak környékén.


Randalírozókat vettek őrizetbe


A vandálok szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek (köztük ékszerbolt, pékség és fagyizó) kirakatait próbálták betörni. Megrongáltak automatákat és padokat is Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel. Több lakás ablakát tűzijátékokkal lőtték be. Egy karácsonyfát pedig benzinnel locsoltak le az oe24.at hírportál szerint. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az „Allahu Akbar"-t kiabáló migránsok.


A rendőrök elfogtak egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.


Nehammer és Pürstl ellenőrzéseket jelentett be


Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva azt mondta, hogy nincs helye a párhuzamos társadalmaknak Ausztriában. Mostantól az egyenruhás különleges egységek, de a civil ruhás nyomozók is főleg Favoritenben ellenőriznek – mondta Gerhard Pürstl, a bécsi rendőrség vezetője. Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutatta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó migránsok kitoloncolását javasolta, valamint, hogy a két osztrák elkövető pedig fizessen a helyreállításért.


Ugyanebben a körzetben és Floridsdorfban a cigarettaautomatákat rongáltak meg pirotechnikai eszközök. Simmeringben egy 25 éves fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy petárda felrobbant a kezében.


Körülbelül 130 Covid-19 szabálysértés


Többen együtt ünnepeltek Brigittenau-ban. Amikor a rendőrök megpróbálták tisztázni az ügyet, négy ember ellenállt. Ideiglenesen letartóztatták őket. Az egész városban 44 esetben intézkedtek amiatt, mert megsértették a pirotechnikai törvény rendelkezéseit. Bizonyos esetekben pedig pirotechnikai termékeket foglaltak le. Emellett a rendőrség szerint a Covid-19 intézkedésekről szóló törvény alapján összesen közel 130 esetben kellett intézkedniük.

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Tánccal ünnepelnek a szombathelyi bölcsődei dolgozók
Április 21-e a bölcsődék napja. Ez alkalomból a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény 150 dolgozója is eljárta a Jerusalema táncot, melyet közösségi oldalukon is megosztottak.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.