km/óra
  2021.02.28., vasárnap  •  Ákos, Bátor napja
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött

150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött

A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.

A magyarok által is közkedvelt, a város nyugati határában található EO (Einkaufszentrum Oberwart) az egyik legsikeresebb bevásárló-központnak számít Ausztriában. Alexandra Wieseneder, a centrum menedzsere azt mondta, hogy büszkék a vásárlóikra, akik a koronavírus-járvány idején is kitartottak mellettük, így most újabb fejlesztésre nyílt mód. Az EO-val szemben megépül az EO Park, két nagy bérlő már fix: az Interspar 5000 négyzetméteres szupermarketet és éttermet nyit - az alsóőri (Unterwart) keleti felén található Interspar sem szűnik meg, továbbra is a vásárlók rendelkezésre áll. Az Intersport viszont átköltözik az új központba, 2000 négyzetméteres üzletet bérel.  Lesz étterme a pizzákat és olasz tésztaételeket kínáló L’Osteria láncnak, nyílik egy MoreFit fitneszstúdió és lesz egy nagy mobiltelefon-üzlet is. 


Az EO Park üzlethelyiségei 500 négyzetméternél kezdődnek, az EO és a belvárosi üzleteket kínálatát egészítik az ide települő boltokkal. Az új központ tovább erősíti Felsőőr gazdasági-kereskedelmi szerepét, a város a dél-burgenlandi régió központja lett az elmúlt években, mondta el Georg Rosner polgármester, tartományi elnök-helyettes. 


A Rutter GmBH több mint 45 millió euróból építi meg az EO Parkot. Az EO-ben ötszázan dolgoznak, az új központ 150 új munkahelyet teremt. A terveket az ismert bécsi építész Delugan Meissl készíti, a zöldterületeket külön szakember tervezte meg. Stefan Rutter tulajdonos gyors építkezést ígért: az Interspar épületét már ősszel átadják, a teljes EO Park a tervek szerint 2022 elején nyílik meg.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 7. szám - 2021.02.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Már az első félidőben döntött és kiütéses sikert aratott a Haladás a Kaposvár ellen
A szombathelyiek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a két csapat nem volt egy súlycsoportban ezen a találkozón.
Kupakokkal a gyógyulásért
Kupakgyűjtő akció indult két mozgássérült gimnazista diák javára a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Dominik és Lackó egy izomsorvadással járó, ritka genetikai betegségben szenvednek. Családjaik olyan gyógyszerre gyűjtenek, ami megállítja a légzőizmok bénulását. A készítményt idehaza nem törzskönyvezték, csak külföldről szerezhető be, egyhavi adagja másfél millió forintba kerül.
Hideget-meleget is kapunk a jövő héten
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell.
Óvatosságra intik a túrázókat a vaddisznók miatt
Az Agrárminisztérium vasárnap Facebook-oldalán a túrázókat arra figyelmeztette, legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt.
Hajnalban lesz a Golden Globe-díjátadó
A filmes és televíziós jelölések abszolút győztese idén a Netflix lett.