km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
… hogy minél hamarabb útra kelhess!

… hogy minél hamarabb útra kelhess!

Maradj otthon! – erre biztat most mindenkit a szombathelyi és a Vas megyei turisztikai szervezet is. Ám a szakemberek már elkezdték a veszélyhelyzet utáni időszakra vonatkozó marketingtervek kidolgozását, addig is játékra, virtuális helyi barangolásra hívnak mindenkit.

 

– Az jól látszik, hogy az idegenforgalom az egyik legnagyobb vesztese a kialakult helyzetnek. Az is nyilvánvaló, hogy egyik napról a másikra nem áll majd helyre a világ rendje, az utazásokat, az arra szánt összegek elköltését meggondolják az emberek. Arra számítunk, hogy a belföldi turizmus élénkülhet meg leghamarabb, és természetesen ez a hazai gazdasági érdek is – mondja Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. vezetője. – A kampányainkat teljes mértékben az online térbe helyeztük át, hiszen jelenleg ezeket a felületeket böngészik a legtöbben. Ezért a közösségi oldalakon hirdettünk meg több akciót is.


A Minden napra egy kérdés Szombathelyről kvízjáték már január óta zajlik, és az év végéig tart. A válaszadók között hetente későbbi kulturális programokra sorsolunk belépőt, az összes kérdésre helyesen válaszoló szombathelyi játékosok egerszalóki utazást nyerhetnek, a nem idevalósiak pedig nálunk tölthetnek el egy hosszú hétvégét.


A másik, ezzel is összefüggő sorozat az Egy perc Szombathely, amelynek a célja az ismeretterjesztés. Minden héten két-két témát dolgozunk fel. Röviden, érthetően, egy kicsit talán bulvárosabban, színesebben. Az első heti témáink természetesen a városalapítást, Claudius császár személyét járják körbe, aztán folyamatosan haladunk át a város történelmén, sorra vesszük a jeles szombathelyi személyiségeket, bejárjuk a nevezetes épületeket, a parkokat – így próbáljuk bemutatni a várost, ami nemcsak a vendégek, hanem a szombathelyiek számára is tartogat majd érdekességeket. Aki ezeket rendszeresen elolvassa, bizonyára eredményesebb lesz az előbb említett kérdés-felelet játékban is!


Készítünk 3D-s filmeket is, amelyeknek a segítségével virtuálisan lehet látogatni szombathelyi épületeket, múzeumokat, köztereket. Ennek a szlogenje: Élvezd Szombathelyt a szófáról, élőben majd kárpótol!


Nemrég indult a #nekemezszombathely kihívás is, melyben közéleti szereplők osztják meg gondolataikat a városról, és kérnek fel újabb szombathelyieket vagy a városhoz kötődő ismert embereket arra, hogy tegyék ugyanezt. Reméljük, hogy rejtett kincsekre is bukkanhatunk, hiszen így esetleg szokatlan nézőpontokból is láthatjuk majd Szombathelyt. Időközben a város turisztikai honlapjának fejlesztésén is dolgozunk, amíg ez élesedik, a nyereményjáték a kviz.visitszombathely.com/hu weboldalon és a Tourinform Iroda Facebook-oldalán elérhető.


Tíznaponként tesz közzé kisfilmet Szombathelyről a megyei turisztikai szövetség a honlapján (www.visitvas.hu) és a Facebook-oldalán, de a megye más településeiről, tájegységeiről is készülnek hasonlók.


– Ebben az időszakban az a legfontosabb szakmai cél, hogy láthatóak maradjunk! – emlékeztet Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke. – Tagjainktól az kértük, hogy készítsenek saját filmeket, így mindennap friss videós tartalommal irányíthatjuk rá a figyelmet a helyi értékekre. Ezeket minden közreműködő szervezet megosztja a saját felületein is, így széles közönséget érünk el nemcsak a megyében, hanem azon túl is. Ez a felvezetése annak a marketingkampánynak, amit majd a válság lecsengése, illetve a turizmus újbóli fellendülése idejére időzítünk. A cél az, hogy impulzust adjunk bárkinek a későbbiekre: amikor majd keresik, hova érdemes elutazni, merre vannak szép vagy izgalmas látnivalók, hol a legjobb fürdőzni, merre lehet kirándulni, akkor Vas megyei desztinációt válasszanak!


A szombathelyi kisfilm elérhető:
https://www.facebook.com/savariaturizmus/videos/236994564173433/?v=236994564173433
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.