km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
… hogy minél hamarabb útra kelhess!

… hogy minél hamarabb útra kelhess!

Maradj otthon! – erre biztat most mindenkit a szombathelyi és a Vas megyei turisztikai szervezet is. Ám a szakemberek már elkezdték a veszélyhelyzet utáni időszakra vonatkozó marketingtervek kidolgozását, addig is játékra, virtuális helyi barangolásra hívnak mindenkit.

 

– Az jól látszik, hogy az idegenforgalom az egyik legnagyobb vesztese a kialakult helyzetnek. Az is nyilvánvaló, hogy egyik napról a másikra nem áll majd helyre a világ rendje, az utazásokat, az arra szánt összegek elköltését meggondolják az emberek. Arra számítunk, hogy a belföldi turizmus élénkülhet meg leghamarabb, és természetesen ez a hazai gazdasági érdek is – mondja Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. vezetője. – A kampányainkat teljes mértékben az online térbe helyeztük át, hiszen jelenleg ezeket a felületeket böngészik a legtöbben. Ezért a közösségi oldalakon hirdettünk meg több akciót is.


A Minden napra egy kérdés Szombathelyről kvízjáték már január óta zajlik, és az év végéig tart. A válaszadók között hetente későbbi kulturális programokra sorsolunk belépőt, az összes kérdésre helyesen válaszoló szombathelyi játékosok egerszalóki utazást nyerhetnek, a nem idevalósiak pedig nálunk tölthetnek el egy hosszú hétvégét.


A másik, ezzel is összefüggő sorozat az Egy perc Szombathely, amelynek a célja az ismeretterjesztés. Minden héten két-két témát dolgozunk fel. Röviden, érthetően, egy kicsit talán bulvárosabban, színesebben. Az első heti témáink természetesen a városalapítást, Claudius császár személyét járják körbe, aztán folyamatosan haladunk át a város történelmén, sorra vesszük a jeles szombathelyi személyiségeket, bejárjuk a nevezetes épületeket, a parkokat – így próbáljuk bemutatni a várost, ami nemcsak a vendégek, hanem a szombathelyiek számára is tartogat majd érdekességeket. Aki ezeket rendszeresen elolvassa, bizonyára eredményesebb lesz az előbb említett kérdés-felelet játékban is!


Készítünk 3D-s filmeket is, amelyeknek a segítségével virtuálisan lehet látogatni szombathelyi épületeket, múzeumokat, köztereket. Ennek a szlogenje: Élvezd Szombathelyt a szófáról, élőben majd kárpótol!


Nemrég indult a #nekemezszombathely kihívás is, melyben közéleti szereplők osztják meg gondolataikat a városról, és kérnek fel újabb szombathelyieket vagy a városhoz kötődő ismert embereket arra, hogy tegyék ugyanezt. Reméljük, hogy rejtett kincsekre is bukkanhatunk, hiszen így esetleg szokatlan nézőpontokból is láthatjuk majd Szombathelyt. Időközben a város turisztikai honlapjának fejlesztésén is dolgozunk, amíg ez élesedik, a nyereményjáték a kviz.visitszombathely.com/hu weboldalon és a Tourinform Iroda Facebook-oldalán elérhető.


Tíznaponként tesz közzé kisfilmet Szombathelyről a megyei turisztikai szövetség a honlapján (www.visitvas.hu) és a Facebook-oldalán, de a megye más településeiről, tájegységeiről is készülnek hasonlók.


– Ebben az időszakban az a legfontosabb szakmai cél, hogy láthatóak maradjunk! – emlékeztet Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke. – Tagjainktól az kértük, hogy készítsenek saját filmeket, így mindennap friss videós tartalommal irányíthatjuk rá a figyelmet a helyi értékekre. Ezeket minden közreműködő szervezet megosztja a saját felületein is, így széles közönséget érünk el nemcsak a megyében, hanem azon túl is. Ez a felvezetése annak a marketingkampánynak, amit majd a válság lecsengése, illetve a turizmus újbóli fellendülése idejére időzítünk. A cél az, hogy impulzust adjunk bárkinek a későbbiekre: amikor majd keresik, hova érdemes elutazni, merre vannak szép vagy izgalmas látnivalók, hol a legjobb fürdőzni, merre lehet kirándulni, akkor Vas megyei desztinációt válasszanak!


A szombathelyi kisfilm elérhető:
https://www.facebook.com/savariaturizmus/videos/236994564173433/?v=236994564173433
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.