km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Modern logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővült a szombathelyi Schaeffler

Modern logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővült a szombathelyi Schaeffler

  • 8400 m2-es logisztikai csarnok és irodaépület
  • Több mint 5 milliárd forintos beruházás, mely hozzájárul a működési hatékonysághoz
  • Az új létesítmény a globális Schaeffler-standardok alapján, fenntartható konstrukció szerint valósult meg

Ismét jelentős beruházást valósított meg a Schaeffler-csoport egyik legnagyobb telephelyeként működő Schaeffler Savaria Kft., tovább erősítve ezzel az innováció és növekedés iránti elkötelezettségét.A több mint 5 milliárd forint értékű fejlesztés keretében mintegy 6200 m2-es, korszerű logisztikai csarnokot és 2200 m2-es, modern irodaépületet hozott létre a szombathelyi vállalat.

Az új, dohányzásmentes létesítmény a globális Schaeffler-standardok alapján, fenntartható konstrukció szerint valósult meg. A fejépületben étterem, irodák, tárgyalók, öltözők és egy nemzetközi események megrendezésére is alkalmas konferenciaközpont kapott helyet. A két légtérre osztható terembe telepített digitális rendszerhez tartozik több mint 60 eszköz: több projektor és motoros vetítővászon, RGB világítással ellátott okos pulpitusok, kézi-, headset- és pulpitus mikrofonok, mennyezeti mikrofonok és kamerák, oszlop hangszórók, erősítők, vezeték nélküli kapcsolódási pontok, interaktív fali kijelzők, távoli teremvezérlés, teremállapot szenzor, távolról vezérelhető világító-, fűtő- és hűtőrendszer.

A közelmúltban a létesítmény adott helyet egy nagyszabású hivatalos rendezvénynek: a Schaeffler Európai Üzemi Tanácsa 15 ország 60 résztvevőjével itt tartotta meg éves ülését.

Mindemellett innovatív munkakörnyezet is kialakításra került az irodaépületben: az inspiráló irodai környezet, valamint a legújabb technológiai eszközök hozzájárulnak a munkatársak kreativitásához és hatékonyságához. A teljes épületben modern szellőztető- és fűtőrendszer, valamint okos világítás működik. Emellett állítható magasságú asztalok, nyitott terek és nagy üvegfelületek támogatják a rugalmas munkavégzést.

A logisztikai központot a legmodernebb technológiákkal látták el a feladatok optimalizálása érdekében. A raktárrendszer lehetővé teszi a könnyű hozzáférést, a hatékony készletkezelést és a gyors termékmozgatást. Az új csarnok hozzájárul a logisztikai folyamatok hatékonyságának növeléséhez és a vállalat versenyképességének fokozásához.

A beruházásról Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője elmondta: „két üzemmel, két kutatási és fejlesztési központtal rendelkezünk, és most egy stratégiailag rendkívül fontos logisztikai központot és irodaépületet adtunk át, melyet már régóta terveztünk. Gyártási volumenünk és a növekvő megrendelések miatt kulcsfontosságú újítás, bővülés ez. A beruházás lehetővé teszi, hogy az eddigieknél is hatékonyabban és professzionálisabban működjünk. A hatékonyság növelése, a legújabb technológiák alkalmazása és a fejlesztések hozzájárulnak fenntartható működésünkhöz. Új csarnokunk növekedésünkben és jövőbeli terveink megvalósításában is komoly szerepet játszik, valamint komoly tényező, hogy új szintre emeljük mindennapi folyamatainkat.” Kiemelte, „az új fejlesztés hozzájárul a vállalat hosszú távú sikeréhez, valamint a partnerek és vevők elégedettségéhez.”

A Schaeffler szombathelyi telephelyén évről évre újabb beruházások és fejlesztések zajlanak. A Schaeffler Savaria Kft. célja a folyamatos növekedés, az ipari trendek változásainak és igényeinek való megfelelés, illetve a versenyképesség további növelése.

Szombathely város vezetői részére a vállalat körbevezetést biztosított. A régió legnagyobb munkáltatója, a Schaeffler és Szombathely megyei jogú város régóta kiváló együttműködésre alapuló kapcsolatot tart fenn, hiszen ezzel hozzájárulnak a helyi közösség építéséhez, fejlődéséhez.

Fotók: Luxfoto, Schaeffler (Bor Balázs)

Forrás: Schaeffler
Kép: Schaeffler

kapcsolódó galéria
címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.