km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Zöldövezettel együtt épül parkoló a Derkovitson

Zöldövezettel együtt épül parkoló a Derkovitson

A Derkovits lakótelepen egy eddig kihasználatlan területen létesül parkoló, de a körzet képviselője, Horváth Soma a megnövekedett autós igényeken túl arra is nagy figyelmet fordított, hogy a zöldterületet is megőrizze.

Az elmúlt években több közösségi tér, 4 játszótér és két pihenőpark újult meg vagy épült vissza rengeteg zölddel és növénnyel a Derkovits lakótelepen. A rohamosan növekvő autószám miatt viszomt szükséges új parkolók létesítése is, ezt pedig Horváth Soma, a derkovitsi 4. számú választókörzet képviselője és jelöltje is pontosan tudja.

“Több helyen folyik a tervezés, és van, ahol hamarosan megkezdődik az építkezés. Megtörtént már a munkaterület átadása például a Szűrcsapó utca 22. melletti kihasználatlan területen, így heteken belül megkezdődhet a parkolók kialakítása valamint a zöld terület felújítása is” - mondta a Savaria Fórumnak Horváth Soma, majd hangsúlyozta: az említett ház melletti teljes fasor egy fa kivételével (amely sajnos tönkrement) megmarad, így a területen összesen 4 fát kell csak kivágni, ugyanakkor 7 új fát ültetnek.

Tehát összességében több fa lesz, mint eddig.

 

 

“Ezen kívül 412 darab cserje, évelő és egyéb növényt ültetünk, így a parkoló mellett a zöld környezet is új köntösbe bújhat. Összesen 35 várakozóhely lesz mozgássérült-parkolóval és három kivezető járdaszakasszal” - mondta Horváth Soma, majd azt is elárulta: a közeljövőben a volt Bem-buszforduló és a Benedek Elek utca mögötti transzformátorház mellett is parkoló épülhet.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.