km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Haladás: zárt kapus felkészülési mérkőzésen egygólos vereség a ZTE ellen

Haladás: zárt kapus felkészülési mérkőzésen egygólos vereség a ZTE ellen

A válogatott Európa-bajnoki pótselejtezője, valamint a Nemzetek Ligája küzdelmei miatt ezúttal edzőmérkőzésen lépett pályára Mátyus János együttese. Az ellenfél az NB I-es Zalaegerszeg együttese volt.

 

Szombathelyi Haladás-ZTE 1-2 (0-1). -  Szombathely, felkészülési-mérkőzés, zárt kapuk mögött.

Haladás: Verpecz (Simon B., 46.) – Tóth D. (Farkas, 54.), Mocsi, Devecseri, Bosnjak (Doktorics, 35.) –  Horváth O., Kiss B., Csilus, Holdampf – Jancsó (Schuszter, 46.) - Tóth B. (Tóth M., 46.).

Edző: Mátyus János.

ZTE: Gyurján (Köcse, 53.) – Szalai, Szépe, Bobál D. (Zivko, 60.), Bedi (Semedo, 60.)– Sankovic (Lesjak, 46.), Tajti (Kun, 60.), Vass (Favorov, 60.) – Koszta, Dragóner (Zimonyi, 46.), Kovács B.

Edző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Farkas 89., ill. Koszta 33., Kun 63.

 

A klub honlapjának összefoglalója szerint jól indult a mérkőzés a szombathelyiek számára, a 6. percben pedig akár meg is szerezhették volna a vezetést: Előbb Tóth Barna öt méteres, majd pár másodperccel később Jancsó 11 méteres próbálkozásánál kellett nagyot védenie a korábban Szombathelyen játszó Gyurjánnak.. A 20. percben Horváth Olivér ment el a bal szélen, de 14 méteres, bal sarokra tartó próbálkozását is védte Gyurján. A játékost a Haladás irányította, az NB I-es zalaegerszegiek inkább kontrákból veszélyeztettek. A 33. percben ennek ellenére a vendégcsapat szerzett vezetést, Kovács Barnabás balról eleresztett lövését Verpecz védte, a kipattanót viszont Koszta egy lépésről a bal sarokba lőtte (0-1). Pár perccel később Rácz 16 méteres, léc alá tartó szabadrúgása csupán centikkel kerülte el a kaput. A 41. percben Rácz bal oldali beadását Tóth Barna a felső lécre fejelte.  

 

A Haladás sok helyzetet dolgozott ki, de értékesíteni ezeket nem sikerült. Az 50. percben gyönyörű bal oldali, Schuszter-Horváth Olivér-Schuszter háromszögelés után utóbbi beadását Rácz 15 méterről, nagy helyzetből fölé bombázta. A zalaiak is próbálkoztak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A 63. minutumban mégis megduplázták előnyüket, miután Kun balról, 19 méterről kilőtte a jobb sarkot (0-2). Változatos, jó iramú játék folyt a pályán, a szombathelyiek mentek előre a szépítő gólért. A 82. percben egy kipattanó labdát Farkas lőtt kapura, 19 méterről, de Köcse védett. A 89. percben a sérüléséből visszatérő Farkas Balázs szerzett labdát, majd lerántották a tizenhatoson belül. A büntetőt mögé maga a sértett állt, és magabiztosan értékesítette, így alakult ki az 1-2-es végeredmény.

 

A Haladás következő tétmérkőzésén október 19-én hétfőn az ETO együttesét látja vendégül. 

 

Fotü: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.