km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Weöres Sándor Színház: „Holdbeli csónakázás”

Weöres Sándor Színház: „Holdbeli csónakázás”

Domokos Zsolt két Holdbeli csónakos díjat is kiérdemelt, elismerte a közönség és a társulat is; Ostyola Zsuzsanna szintén „holdbeli” elismerésben részesült a Weöres Sándor Színház vasárnapi díjátadó gáláján. Örökös taggá fogadták Szerémi Zoltánt.

 

Nagy sikerű – Holdbeli csónakos – díjátadó gálaműsort adott a WSSZ csapata. A társulat valamennyi tagja pazar teljesítményt nyújtott. Mindenekelőtt közösen, megrendülten emlékeztünk Tompos Kátya Jászai-díjas színművésznőre, akit a múlt pénteken, negyvenegy éves korában ragadott el a gyilkos kór. Több, általa énekelt dallal is megidézték a páratlan tehetségű színészt/énekest.


A gálát megtisztelte jelenlétével Szombathely város vezetése, dr. Nemény András polgármesterrel és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármesterrel az élen. Szabó Tibor direktor ünnepi köszöntőjében egyebek között arról is szólt, hogy eseménydús, nehéz, örömteli volt az elmúlt évad. Ismét egymásra talált néző és teátrum. Mintegy kétszázötven előadást tudhatnak maguk mögött, átlagosan 93 százalékos volt a látogatottság.


Az évad közönségdíjas színművésze Domokos Zsolt lett, őt választották kollégái a legjobb színésznek is. Így két Holdbeli csónakos díjat „zsebelhetett be”. A legjobb háttérdolgozó címet – s a vele járó Holdbeli csónakos elismerést – Ostyola Zsuzsanna rendezőasszisztens kapta kiemelkedő szakmai teljesítményéért. 


A díjazottaknak az elismeréseket a WSSZ-t támogatók képviseletében Mándli Péter, a BPW Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Németh József, az OTP Bank Dunántúli régió ügyvezető igazgatója, Kovács Tamás, a FALCO Zrt. PR-vezetője adta át. A WSSZ először adományozott Holdkaréj támogatói díjat, amit Mándli Péternek nyújtott át Szabó Tibor.


Jordán Tamás és Kiss Mari – aki a jelenlétével is emelte az ünnepség rangját – mellett a WSSZ harmadik örökös tagja címet Szerémi Zoltán kapta, amiként az indoklásban szerepel: „az elmúlt tizenhat évben folyamatosan mutatott kiemelkedő mesterségbeli teljesítménye, példamutató alkotói habitusa és etikus művészi magatartása elismeréseként”.  


Falusi Anikó korrepetitort – aki nélkül a zenés darabok sora aligha szólalhatott volna meg profin, kifogástalanul – impozáns virágcsokorral köszöntötte a teátrum igazgatója. 


A gála háziasszonya az ezerszínű Nagy Cili volt, aki „háziúr” társával, a szintúgy közszeretetnek örvendő Antal D. Csabával (sajnos, ő elköszön a társulattól, de a rajongói mihamarabb visszavárják!) bensőséges légkört varázsoltak. A WSSZ JátsszMa diákstúdiója megint kitett magáért. Akárcsak a zenekar: Mari Dorottya, Némedi Árpád, Balogh János és a teljes együttes. A sokrétűen tehetséges teátrista Sipos László Márkot ezúttal rendezőként illeti dicséret.   

 


Szenkovits Péter 
Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.