km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Szombaton nyit a megújult KRESZ-park és a Víztorony

Szombaton nyit a megújult KRESZ-park és a Víztorony

A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ-táblák és padok várják a látogatókat.

 

A felújított KRESZ-park és a Víztorony áprilisi nyitásáról, valamint a tavaszi utcatakarításokról tartott sajtótájékoztatót dr. Nemény András, polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója kedd délelőtt. A polgármester bejelentette, hogy április elsejétől a KRESZ-park és a Víztorony ismét fogadja a látogatókat. A KRESZ-park csaknem hatvan éve örvend óriási népszerűségnek a gyerekek körében. Azok, akik 1960-as években óvodás gyermekként játszottak itt, most már unokáikkal térhetnek vissza a parkba.

 

Nemény András beszámolt arról, hogy a játszótér fejlesztése százötven millió forintból valósult meg, százhúsz millió forint belügyminisztériumi támogatásból állt rendelkezésre, harminc millió forintot pedig az önkormányzat biztosított. A városvezetés azt szerette volna, hogyha igazán újra a gyermekeké lehet ez park, ezért olyan játékokat vásárolt, amiben több korosztály is örömét leli. A játszótéren például egy óriási, fából készült hadihajó is helyet kapott. A városvezetés nem csak a park kitisztására, hanem tisztán tartására is gondolt: padok mellett szemeteseket is helyezett ki a játszótérre.

 

Horváth Zoltán megköszönte az Aptiv Services Hungary Kft-nek a támogatást, ugyanis az ő segítségükkel sikerült felújítani a KRESZ-park fogadóépületének mosdóját, amit a közönség április 22-étől tud majd igénybe venni. Az igazgató beszélt arról, hogy április elsején kézműves programmal is várják a gyermekeket és kifejtette, hogy nyáron az Érezd Szombathelyt! programsorozat részeként számtalan programot szerveznek majd a KRESZ-parkban. Az igazgató elmondta, hogy kezdeményezték a Víztorony felvételét a Szombathelyi Értéktárba.

 

Nemcsak a KRESZ-parkot és a Brenner-parkot takarították ki a a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai, hanem városszerte elkezdődött a tavaszi nagytakarítás. A cégek hatékonysága annak is köszönhető, árulta el Horváth Soma alpolgármester, hogy mindkét cégnél megvalósult a gépfejlesztés. Az alpolgármester szerint „Azok a fejlesztések, amelyek a SZOVA-nál és a SZOMPARK-nál megvalósultak, lehetővé teszik hogy ne csak a szokott menetrend szerint tisztítsák az utcákat, tereket, hanem komplex takarítást tudjanak végezni. Azt látom, hogy az emberek egyre elégedettebbek, megfelelően tisztítjuk a várost, sokat javult a köztisztaság. Bár mindig van mit javítani, folyamatosan ezen dolgozik mindkét cég. Idén is lesznek gép- és eszközbeszerzések, és bízunk a létszámfejlesztésben is.”

 

A cégek tizenhárom frekventált ponton végeznek komplex utca- és tértakarítást. Szerdán például a Fő teret és környékét tisztítják meg, és városszerte munkába álltak a fűnyírók is.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.