km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Szombaton nyit a megújult KRESZ-park és a Víztorony

Szombaton nyit a megújult KRESZ-park és a Víztorony

A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ-táblák és padok várják a látogatókat.

 

A felújított KRESZ-park és a Víztorony áprilisi nyitásáról, valamint a tavaszi utcatakarításokról tartott sajtótájékoztatót dr. Nemény András, polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója kedd délelőtt. A polgármester bejelentette, hogy április elsejétől a KRESZ-park és a Víztorony ismét fogadja a látogatókat. A KRESZ-park csaknem hatvan éve örvend óriási népszerűségnek a gyerekek körében. Azok, akik 1960-as években óvodás gyermekként játszottak itt, most már unokáikkal térhetnek vissza a parkba.

 

Nemény András beszámolt arról, hogy a játszótér fejlesztése százötven millió forintból valósult meg, százhúsz millió forint belügyminisztériumi támogatásból állt rendelkezésre, harminc millió forintot pedig az önkormányzat biztosított. A városvezetés azt szerette volna, hogyha igazán újra a gyermekeké lehet ez park, ezért olyan játékokat vásárolt, amiben több korosztály is örömét leli. A játszótéren például egy óriási, fából készült hadihajó is helyet kapott. A városvezetés nem csak a park kitisztására, hanem tisztán tartására is gondolt: padok mellett szemeteseket is helyezett ki a játszótérre.

 

Horváth Zoltán megköszönte az Aptiv Services Hungary Kft-nek a támogatást, ugyanis az ő segítségükkel sikerült felújítani a KRESZ-park fogadóépületének mosdóját, amit a közönség április 22-étől tud majd igénybe venni. Az igazgató beszélt arról, hogy április elsején kézműves programmal is várják a gyermekeket és kifejtette, hogy nyáron az Érezd Szombathelyt! programsorozat részeként számtalan programot szerveznek majd a KRESZ-parkban. Az igazgató elmondta, hogy kezdeményezték a Víztorony felvételét a Szombathelyi Értéktárba.

 

Nemcsak a KRESZ-parkot és a Brenner-parkot takarították ki a a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai, hanem városszerte elkezdődött a tavaszi nagytakarítás. A cégek hatékonysága annak is köszönhető, árulta el Horváth Soma alpolgármester, hogy mindkét cégnél megvalósult a gépfejlesztés. Az alpolgármester szerint „Azok a fejlesztések, amelyek a SZOVA-nál és a SZOMPARK-nál megvalósultak, lehetővé teszik hogy ne csak a szokott menetrend szerint tisztítsák az utcákat, tereket, hanem komplex takarítást tudjanak végezni. Azt látom, hogy az emberek egyre elégedettebbek, megfelelően tisztítjuk a várost, sokat javult a köztisztaság. Bár mindig van mit javítani, folyamatosan ezen dolgozik mindkét cég. Idén is lesznek gép- és eszközbeszerzések, és bízunk a létszámfejlesztésben is.”

 

A cégek tizenhárom frekventált ponton végeznek komplex utca- és tértakarítást. Szerdán például a Fő teret és környékét tisztítják meg, és városszerte munkába álltak a fűnyírók is.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Újabb gyermekmentőmellényeket helyeztek ki a Balatonnál a vízimentők
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ pénteken az MTI-t.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.