km/óra
  2024.04.17., szerda  •  Rudolf napja
Szombaton nyit a megújult KRESZ-park és a Víztorony

Szombaton nyit a megújult KRESZ-park és a Víztorony

A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ-táblák és padok várják a látogatókat.

 

A felújított KRESZ-park és a Víztorony áprilisi nyitásáról, valamint a tavaszi utcatakarításokról tartott sajtótájékoztatót dr. Nemény András, polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója kedd délelőtt. A polgármester bejelentette, hogy április elsejétől a KRESZ-park és a Víztorony ismét fogadja a látogatókat. A KRESZ-park csaknem hatvan éve örvend óriási népszerűségnek a gyerekek körében. Azok, akik 1960-as években óvodás gyermekként játszottak itt, most már unokáikkal térhetnek vissza a parkba.

 

Nemény András beszámolt arról, hogy a játszótér fejlesztése százötven millió forintból valósult meg, százhúsz millió forint belügyminisztériumi támogatásból állt rendelkezésre, harminc millió forintot pedig az önkormányzat biztosított. A városvezetés azt szerette volna, hogyha igazán újra a gyermekeké lehet ez park, ezért olyan játékokat vásárolt, amiben több korosztály is örömét leli. A játszótéren például egy óriási, fából készült hadihajó is helyet kapott. A városvezetés nem csak a park kitisztására, hanem tisztán tartására is gondolt: padok mellett szemeteseket is helyezett ki a játszótérre.

 

Horváth Zoltán megköszönte az Aptiv Services Hungary Kft-nek a támogatást, ugyanis az ő segítségükkel sikerült felújítani a KRESZ-park fogadóépületének mosdóját, amit a közönség április 22-étől tud majd igénybe venni. Az igazgató beszélt arról, hogy április elsején kézműves programmal is várják a gyermekeket és kifejtette, hogy nyáron az Érezd Szombathelyt! programsorozat részeként számtalan programot szerveznek majd a KRESZ-parkban. Az igazgató elmondta, hogy kezdeményezték a Víztorony felvételét a Szombathelyi Értéktárba.

 

Nemcsak a KRESZ-parkot és a Brenner-parkot takarították ki a a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai, hanem városszerte elkezdődött a tavaszi nagytakarítás. A cégek hatékonysága annak is köszönhető, árulta el Horváth Soma alpolgármester, hogy mindkét cégnél megvalósult a gépfejlesztés. Az alpolgármester szerint „Azok a fejlesztések, amelyek a SZOVA-nál és a SZOMPARK-nál megvalósultak, lehetővé teszik hogy ne csak a szokott menetrend szerint tisztítsák az utcákat, tereket, hanem komplex takarítást tudjanak végezni. Azt látom, hogy az emberek egyre elégedettebbek, megfelelően tisztítjuk a várost, sokat javult a köztisztaság. Bár mindig van mit javítani, folyamatosan ezen dolgozik mindkét cég. Idén is lesznek gép- és eszközbeszerzések, és bízunk a létszámfejlesztésben is.”

 

A cégek tizenhárom frekventált ponton végeznek komplex utca- és tértakarítást. Szerdán például a Fő teret és környékét tisztítják meg, és városszerte munkába álltak a fűnyírók is.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.