km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Vissza a győzelmi útra: Bravúros Haladás-siker Nyíregyházán

Vissza a győzelmi útra: Bravúros Haladás-siker Nyíregyházán

Medgyes Zoltán volt a szombathelyiek nyerőembere, aki ötödik találatát szerezte ebben a bajnoki idényben.

 

MERKANTIL BANK LIGA 11. FORDULÓ

Nyíregyháza Spartacus FC - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

 

Nyíregyháza: Fadgyas - Jánvári, Ötvös (Györgyi 72.), Fodor, Farkas, Papp (Kovácsréti 57.), Papucsek, Svedyuk, Hamed, Hornyák (Gyurján 80.) Kalocsai

Vezetőedző: Gálhidi György

 

Haladás: Verpecz - Tóth D., Holdampf, Medgyes (Tóth B. 82.), Devecseri, Németh, Csilus, Mocsi, Jancsó (Rácz 67.), Kiss, Tóth M.(Szalay 57.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes 43.

 

 

A múlt heti fájó Dorog elleni vereség után a Nyíregyháza ellen javíthatott a bajnokságban a Szombathelyi Haladás. A keleti túra semmiképpen sem ígérkezett egyszerűnek Mátyus János legénysége számára, a Nyíregyháza ugyanis két győzelemmel a háta mögött várhatta a találkozót, míg a vasiak négy mérkőzés óta nyeretlenek voltak. A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a korábban Szombathelyen is megforduló Jánvári Gábor, Gyurján Bence - aki korábban szintén játszott a Haladásban - pedig csereként lépett pályára.

 

Már a mérkőzés elején látszott, hogy két rendkívül szervezett, egymásból jól felkészült együttes találkozójára van kilátás. A játék főként a mezőnyben zajlott, a csapatok kóstolgatták egymást, de fogást nem sikerült találniuk egymáson és Jancsó ívelését leszámítva igazán komoly lehetőség sem adódott egyik gárda előtt sem. Olyannyira nem tudtak mit kezdeni a csapatok a másik stabil védekezésével, hogy egészen a 33. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetre: Kiss Bence beadása után Medgyes bólinthatott, de hajszálnyit magas volt neki a labda, így nem tudta megfelelően irányítani és elkerülte az a kaput. Nem sokkal később Verpecz kapuja előtt is adódott egy veszélyes szituáció, de Hamed rosszul tette vissza a lágyan beemelt labdát, a szombathelyi védők pedig tisztázni tudtak. Tíz perccel később aztán megtört a jég: Medgyes egy remek villanás után gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót, a Haladás így közvetlenül a félidő vége előtt megszerezte a vezetést. 

 

A második félidő az első játékrészhez hasonló mederben csordogált, nem diktáltak nagy tempót a csapatok. A szombathelyiek némileg átadták a területet a Nyíregyházának, akiknek menniük kellett az eredmény után, játékukból azonban ezen a napon hiányzott az ötlet, a kreativitás, nem tudták lövéssel befejezni a támadásokat. A fehérmezesek ellentámadásaiban viszont rendre ott volt a veszély, igaz, komoly lehetőséget Mátyus János együttesének sem sikerült kidolgozni. A Haladásnak az utolsó percig maximális koncentrációra és fegyelmezettségre volt szükség, a Nyíregyháza ugyanis a szezonban több mérkőzését is az utolsó tíz percben fordította a maga javára. Ezúttal is mindent egy lapra feltéve támadtak, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak, a vasiak azonban nagyon fegyelmezetten és harcosan védekeztek, amivel szemben nem volt ellenszere Gálhidi György együttesének. Az egyenlítés nem jött össze a nyírségieknek, a piros lap viszont igen: Svedyuk két percen belül két sárga lapot is begyűjtött, így mehetett zuhanyozni. A mérkőzés kisebb kakaskodással és Haladás-győzelemmel ért véget, Mátyus János együttese így megszakította négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját. 

 

Az Európa-bajnoki pótselejtezők, valamint a Nemzetek Ligája küzdelmei miatt a következő héten nem rendeznek fordulót az OTP Bank Ligában, valamint a Merkantil Bank Ligában sem. A soron következő mérkőzésüket két hét múlva, október 18-án hazai környezetben vívják a zöld-fehérek az ETO ellen.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei II. osztály, déli csoport: a Rum mesterötösnek is köszönhetően, a Nárai mesternégyessel nyert, de a Körmend is ötöt rúgva tartotta otthon a pontokat
A Bajánsenye a Gyöngyöshermán-Szentkirályt, az Újperint a Rábatótfalut múlta felül 2-1-re. A Szentpéterfa három gólja három pontot ért számukra, a Felsőcsatár és az Egyházasrádóc azonban nem bírt egymással.
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).