km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Vissza a győzelmi útra: Bravúros Haladás-siker Nyíregyházán

Vissza a győzelmi útra: Bravúros Haladás-siker Nyíregyházán

Medgyes Zoltán volt a szombathelyiek nyerőembere, aki ötödik találatát szerezte ebben a bajnoki idényben.

 

MERKANTIL BANK LIGA 11. FORDULÓ

Nyíregyháza Spartacus FC - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

 

Nyíregyháza: Fadgyas - Jánvári, Ötvös (Györgyi 72.), Fodor, Farkas, Papp (Kovácsréti 57.), Papucsek, Svedyuk, Hamed, Hornyák (Gyurján 80.) Kalocsai

Vezetőedző: Gálhidi György

 

Haladás: Verpecz - Tóth D., Holdampf, Medgyes (Tóth B. 82.), Devecseri, Németh, Csilus, Mocsi, Jancsó (Rácz 67.), Kiss, Tóth M.(Szalay 57.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes 43.

 

 

A múlt heti fájó Dorog elleni vereség után a Nyíregyháza ellen javíthatott a bajnokságban a Szombathelyi Haladás. A keleti túra semmiképpen sem ígérkezett egyszerűnek Mátyus János legénysége számára, a Nyíregyháza ugyanis két győzelemmel a háta mögött várhatta a találkozót, míg a vasiak négy mérkőzés óta nyeretlenek voltak. A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a korábban Szombathelyen is megforduló Jánvári Gábor, Gyurján Bence - aki korábban szintén játszott a Haladásban - pedig csereként lépett pályára.

 

Már a mérkőzés elején látszott, hogy két rendkívül szervezett, egymásból jól felkészült együttes találkozójára van kilátás. A játék főként a mezőnyben zajlott, a csapatok kóstolgatták egymást, de fogást nem sikerült találniuk egymáson és Jancsó ívelését leszámítva igazán komoly lehetőség sem adódott egyik gárda előtt sem. Olyannyira nem tudtak mit kezdeni a csapatok a másik stabil védekezésével, hogy egészen a 33. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetre: Kiss Bence beadása után Medgyes bólinthatott, de hajszálnyit magas volt neki a labda, így nem tudta megfelelően irányítani és elkerülte az a kaput. Nem sokkal később Verpecz kapuja előtt is adódott egy veszélyes szituáció, de Hamed rosszul tette vissza a lágyan beemelt labdát, a szombathelyi védők pedig tisztázni tudtak. Tíz perccel később aztán megtört a jég: Medgyes egy remek villanás után gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót, a Haladás így közvetlenül a félidő vége előtt megszerezte a vezetést. 

 

A második félidő az első játékrészhez hasonló mederben csordogált, nem diktáltak nagy tempót a csapatok. A szombathelyiek némileg átadták a területet a Nyíregyházának, akiknek menniük kellett az eredmény után, játékukból azonban ezen a napon hiányzott az ötlet, a kreativitás, nem tudták lövéssel befejezni a támadásokat. A fehérmezesek ellentámadásaiban viszont rendre ott volt a veszély, igaz, komoly lehetőséget Mátyus János együttesének sem sikerült kidolgozni. A Haladásnak az utolsó percig maximális koncentrációra és fegyelmezettségre volt szükség, a Nyíregyháza ugyanis a szezonban több mérkőzését is az utolsó tíz percben fordította a maga javára. Ezúttal is mindent egy lapra feltéve támadtak, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak, a vasiak azonban nagyon fegyelmezetten és harcosan védekeztek, amivel szemben nem volt ellenszere Gálhidi György együttesének. Az egyenlítés nem jött össze a nyírségieknek, a piros lap viszont igen: Svedyuk két percen belül két sárga lapot is begyűjtött, így mehetett zuhanyozni. A mérkőzés kisebb kakaskodással és Haladás-győzelemmel ért véget, Mátyus János együttese így megszakította négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját. 

 

Az Európa-bajnoki pótselejtezők, valamint a Nemzetek Ligája küzdelmei miatt a következő héten nem rendeznek fordulót az OTP Bank Ligában, valamint a Merkantil Bank Ligában sem. A soron következő mérkőzésüket két hét múlva, október 18-án hazai környezetben vívják a zöld-fehérek az ETO ellen.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.