km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Vissza a győzelmi útra: Bravúros Haladás-siker Nyíregyházán

Vissza a győzelmi útra: Bravúros Haladás-siker Nyíregyházán

Medgyes Zoltán volt a szombathelyiek nyerőembere, aki ötödik találatát szerezte ebben a bajnoki idényben.

 

MERKANTIL BANK LIGA 11. FORDULÓ

Nyíregyháza Spartacus FC - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

 

Nyíregyháza: Fadgyas - Jánvári, Ötvös (Györgyi 72.), Fodor, Farkas, Papp (Kovácsréti 57.), Papucsek, Svedyuk, Hamed, Hornyák (Gyurján 80.) Kalocsai

Vezetőedző: Gálhidi György

 

Haladás: Verpecz - Tóth D., Holdampf, Medgyes (Tóth B. 82.), Devecseri, Németh, Csilus, Mocsi, Jancsó (Rácz 67.), Kiss, Tóth M.(Szalay 57.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes 43.

 

 

A múlt heti fájó Dorog elleni vereség után a Nyíregyháza ellen javíthatott a bajnokságban a Szombathelyi Haladás. A keleti túra semmiképpen sem ígérkezett egyszerűnek Mátyus János legénysége számára, a Nyíregyháza ugyanis két győzelemmel a háta mögött várhatta a találkozót, míg a vasiak négy mérkőzés óta nyeretlenek voltak. A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a korábban Szombathelyen is megforduló Jánvári Gábor, Gyurján Bence - aki korábban szintén játszott a Haladásban - pedig csereként lépett pályára.

 

Már a mérkőzés elején látszott, hogy két rendkívül szervezett, egymásból jól felkészült együttes találkozójára van kilátás. A játék főként a mezőnyben zajlott, a csapatok kóstolgatták egymást, de fogást nem sikerült találniuk egymáson és Jancsó ívelését leszámítva igazán komoly lehetőség sem adódott egyik gárda előtt sem. Olyannyira nem tudtak mit kezdeni a csapatok a másik stabil védekezésével, hogy egészen a 33. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetre: Kiss Bence beadása után Medgyes bólinthatott, de hajszálnyit magas volt neki a labda, így nem tudta megfelelően irányítani és elkerülte az a kaput. Nem sokkal később Verpecz kapuja előtt is adódott egy veszélyes szituáció, de Hamed rosszul tette vissza a lágyan beemelt labdát, a szombathelyi védők pedig tisztázni tudtak. Tíz perccel később aztán megtört a jég: Medgyes egy remek villanás után gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót, a Haladás így közvetlenül a félidő vége előtt megszerezte a vezetést. 

 

A második félidő az első játékrészhez hasonló mederben csordogált, nem diktáltak nagy tempót a csapatok. A szombathelyiek némileg átadták a területet a Nyíregyházának, akiknek menniük kellett az eredmény után, játékukból azonban ezen a napon hiányzott az ötlet, a kreativitás, nem tudták lövéssel befejezni a támadásokat. A fehérmezesek ellentámadásaiban viszont rendre ott volt a veszély, igaz, komoly lehetőséget Mátyus János együttesének sem sikerült kidolgozni. A Haladásnak az utolsó percig maximális koncentrációra és fegyelmezettségre volt szükség, a Nyíregyháza ugyanis a szezonban több mérkőzését is az utolsó tíz percben fordította a maga javára. Ezúttal is mindent egy lapra feltéve támadtak, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak, a vasiak azonban nagyon fegyelmezetten és harcosan védekeztek, amivel szemben nem volt ellenszere Gálhidi György együttesének. Az egyenlítés nem jött össze a nyírségieknek, a piros lap viszont igen: Svedyuk két percen belül két sárga lapot is begyűjtött, így mehetett zuhanyozni. A mérkőzés kisebb kakaskodással és Haladás-győzelemmel ért véget, Mátyus János együttese így megszakította négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját. 

 

Az Európa-bajnoki pótselejtezők, valamint a Nemzetek Ligája küzdelmei miatt a következő héten nem rendeznek fordulót az OTP Bank Ligában, valamint a Merkantil Bank Ligában sem. A soron következő mérkőzésüket két hét múlva, október 18-án hazai környezetben vívják a zöld-fehérek az ETO ellen.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.