km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Végig vezetve diadalmaskodott a Falco a ZTE elleni rangadón

Végig vezetve diadalmaskodott a Falco a ZTE elleni rangadón

Milos Konakov együttese magabiztosan, hatékonyan kosárlabdázott és 71-86-os győzelmet aratott a szomszédvári rivális ellen.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 23. FORDULÓ

ZALAKERÁMIA ZTE KK - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 71-86 (17-29, 17-21, 20-17, 14-19

ZTE: Trice 10, O'Reilly 9/3, Polster 5, Smith 18,Osztojics 11/3. Cserék: Rakicevic 9, Csuti 2, Zsiros 2, Keller I. 5/3.

Edző: Sebastjan Krasovec

Falco: Pot 15/9, Brown 2,Kovács 8/6, Tiby 9/3, Keller 14/3. Cserék: Perl 14/3, Cowels 8/6, Barac 12, Sövegjártó 2, Krivacevic 2.

Edző: Milos Konakov

 

Rangadó előtt állt a címvédő Falco kosárlabdacsapata, amely szombat délután a ZTE otthonába látogatott. Hogy mennyire nem ígérkezett könnyűnek a találkozó a szombathelyiek számára, azt jól mutatta, hogy Sebastjan Krasovec fiai utoljára a 3. fordulóban szenvedtek vereséget hazai környezetben, ahol 9-1-es mérleggel rendelkeztek az összecsapást megelőzően. 

 

A hazaiak első triplakísérlete kimaradt, Kovács Benedek és Keller Ákos viszont elsüllyesztett egyet-egyet, 0-6-tal kezdett a címvédő. A zalaiak szűk három perc elteltével is pont nélkül álltak, Stefan Pot faultos kosara és 0-8 után pedig időt is kért Sebastjan Krasovec. A vendégek ráadás büntetője kimaradt, de Tiby remekül lepattanózott a másik palánk alatt, majd 0-10-re módosította az állást. A ZTE első kosara egy hármas formájában érkezett, erre Keller egy büntetővel válaszolt, nyolcpontos volt a differencia (3-11). A 2+1-es akció után a házigazda is kihagyta a ráadás büntetőt, amit a címvédő egy triplával büntetett, magabiztosan kosárlabdáztak Milos Konakov tanítványai. Próbált zárkózni a ZTE, amely tudott is faragni a hátrányából, Kovács Benedek saroktriplája azonban behullott, ezzel pedig 10-17 állt az eredményjelző táblán. A hazaiak feltámadása után Perl Zoltán középtávolijával kilencre nőtt a különbség, sőt, mi több Cowels triplájával tízen kívülre került a Zalaegerszeg (11-22). Boris Barac 2+1-e után az addig legnagyobb előnyét tudta kiépíteni a szombathelyi gárda, a légiós ráadásul kisvártatva tovább gyarapította pontjait, 17-29-ről következhetett a második etap.

 

Perl szép egyéni megmozdulás után, gyakorlatilag nullszögből köszönt be, majd hazai ziccert jegyezhettünk fel, magabiztosan őrizte előnyét a Konakov-legénység. A szombathelyiek 9-es számú, válogatott klasszisa ezúttal is vezére volt a csapatnak, az ő pontjaival módosult 19-34-re az eredmény. A folytatásban kissé megtorpantak a csapatok, a Falco már viszonylag korán összegyűjtötte az öt csapathibát, a faultok után így már minden esetben büntetőzhetett a ZTE. Sebastjan Krasovec fiai 23-34-re zárkóztak, a sárga-feketék viszont Pot révén szereztek fontos kosarakat, így aztán őrizték tíz pont körüli előnyüket. A játékrész végéhez közeledve Pot triplával szomorította a zalaiakat, akik azonban nem hagyták annyiban a dolgot és egy faultos alley-oop formájában feleltek (32-41). A hazaiak számára egy-egy ilyen momentum után felcsillant a remény, hogy közelebb tudjanak kerülni ellenfelükhöz, ilyenkor azonban rendre le tudta hűteni a kedélyeket a címvédő. Ezúttal Keller Ákos és Stefan Pot öt pontja késztette újabb időkérésre a ZTE trénerét (34-46). A negyed vége egyértelműen Perl Zoltánéké volt, az addigi legnagyobb különbség alakult ki, 34-50-nel mentek pihenőre a felek. 

 

Két hazai büntető vezette fel a harmadik felvonás történéseit, de Keller kiosztása után Perl tett a helyére egy triplát, mindenre volt válasza a Falconak. Potyogtak a kosarak, felváltva estek a pontok, 40-58-nál viszont már a húszhoz közelített a különbség. A ZTE próbált kapaszkodni, életben tartani a reményeket, de a korábbiakhoz hasonlóan mindig volt valaki vendég részről, aki visszaverte ezeket a "támadásokat". Egy ilyen 10-2-es hazai roham után Keller Ákos volt az, aki beköszönt, 50-62 állt az eredményjelzőn. 56-64-nél hosszú idő után nézett be tíz pont alá a vendéglátó, Milos Konakov pedig az időkérés mellett döntött. A timeout után Barac két büntetője következett, méghozzá 50%-os mérleggel, majd Perl tette fel a ziccert egy szép megindulás után (56-67). A negyed utolsó pontja a fehérmezeseké volt, 57-67 volt az állás a záró negyed előtt. 

 

Itt majd' két percet kellett várni az első kosárra, a Falco jegyezte, a zalaiak nem találták az ellenszert. A 0-6-os kezdés után időt kért a Zalaegerszeg, tizenhat pontra hízott a differencia (57-73). A negyed derekához közelítettünk, a hazaiak még mindig pont nélkül voltak, egy büntetővel azonban sikerült megtörniük a rossz szériát. Cowels triplájával először ment el húsz ponttal a Falco (58-78), így érkeztünk el az utolsó négy perchez. A hajrában megszórták magukat a csapatok, a Zalaegerszeg mindent megtett, hogy kozmetikázzon az eredményen. Ez végül sikerült is, a vasiak győzelme azonban nem forgott veszélyben egy pillanatig sem, a Konakov-legénység magabiztos, 71-86-os sikerrel fektette két vállra riválisát.

 

A sárga-feketék számára március 18-án a Szeged otthonában, a Tisza-parton folytatódik a bajnokság.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.