km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Vasúti balesetet szimuláltak Körmenden

Vasúti balesetet szimuláltak Körmenden

Mentési gyakorlatot tartott a GYSEV és a Katasztrófavédelem Körmenden kedden: a feltételezett szituáció alapján a vasúti fényjelző tilos jelzése ellenére egy személyautó az átjáróba hajtott, ahol az érkező mozdony elütötte, írja hivatalos Facebook-oldalán a GYSEV.

A posztban ez áll: "Az ütközés miatt a személyautó utasa beszorult a gépjárműbe. A helyszínre érkező GYSEV villamos felsővezetékes szakszolgálat munkatásai elvégezték a feszültségmentesítést, ezt követően a tűzoltók megkezdték a beavatkozást, feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a beszorult utast, akit átadtak a mentőknek.

A mentési gyakorlat mellett helyismereti- és vasútismereti foglalkozást is tartottak a tűzoltóknak vasúti szakemberek. A foglalkozásokon a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hivatásos tűzoltósága mellett az Őriszentpéteri Önkéntes Tűzoltóság és a Vasvári Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltói is részt vettek.

A helyismereti foglalkozás során a tűzoltókkal ismertették a Körmend térségében leggyakrabban közlekedő FLIRT típusú motorvonat jellemzőit. A villamos felsővezetékes szakszolgálat munkatásai felsővezeték feszültségmentesítést hajtottak végre, végül az állomást és a felvételi épületet mutatták be a tűzoltóság munkatársainak."

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak