km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Vasútfelújítási munkák augusztusban Ausztriában és a soproni vonalon

Vasútfelújítási munkák augusztusban Ausztriában és a soproni vonalon

A Bécsújhelyre és Bécsbe vonattal közlekedőknek egyaránt vonatpótló buszra kell szállniuk augusztusban. A pályaépítések a nagymartoni vonalon augusztus végéig, az ebenfurthi vonalon pedig augusztus 2-9. között tartanak, olvasható az orf.at.-n.

 

Mint írják, a bécsújhelyi/wr. neustadti főpályaudvart érintő felújítási munkák miatt augusztus 1-től vonatpótló buszok közlekednek az ÖBB vonatai helyett Bécsújhely és Nagymarton/Mattersburg valamint Bécsújhely és Aspang között, várhatóan augusztus 29-ig. A buszok a vasúti közlekedéshez igazított, módosított menetrendek szerint közlekednek, azokon kerékpár szállítására nincs lehetőség, közölte a vasúttársaság.


Augusztus 2-tól, egy héten át a GYSEV vonalán is felújítások zajlanak Sopron és az osztrák határ között. Az utasokat Sopronból vonatok szállítják Schattendorf/Loipersbach állomásig, innen pedig autóbusz viszi őket a sopronkertesi/baumgarteni állomásra, ahol átszállhatnak a GYSEV osztrák vonataira.


Az Ebenfurth felől Sopron/Deutschkreutz irányába utazóknak Baumgarten állomáson kell átszállniuk a vonatpótló buszra, amely Schattendorf/Loipersbach állomásra szállítja őket, ahonnan ismét vonattal utazhatnak tovább.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.