km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vármegyei I. osztály: nem termett babér a vendég csapatoknak a vasárnapi napon

Vármegyei I. osztály: nem termett babér a vendég csapatoknak a vasárnapi napon

A Haladás immáron bajnokként múlta felül 7-0-ra a Csákánydoroszlót, de a Táplán, a Szarvaskend és a Vép is otthon tartotta a pontokat. Utóbbi győzelmével három csapat is 64 ponttal áll a tabella élmezőnyében.

 

A szombati naphoz hasonlóan ezúttal is négy pályán pattogott a labda a vármegyei I. osztályú pontvadászatban. A Vép Csepreg elleni győzelemmel szerette volna beérni pontszámban a riválisokat, a Szarvaskend a Söptével nézett farkasszemet, a Táplán a Büköt fogadta. A bajnoki aranyérmes Haladás a Csákánydoroszlót látta vendégül.

 

Alpok Zirkon Vép VSE - Csepregi SE 2-0 (1-0)     Vép, vezette: Kondor

Vép: Borsos - Pogácsás (Czeglédy, 77.), Szijártó, Baranyai K., Czeglédi, Baranyai N. (Beke, 56.), Bezdi Sz., Niksz (Illés M., 84.), Illés Á. (Bezdi B., 84.), Tama, Balikó

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Törzsök, 79.), Takács Ke., Balogh-Sövér, Nika B., Németh (Nika Á., 59.), Sándor (Simon, 59.), Takács D.

Gólszerzők: Tama 38., Illés Á. 58.

 

A kissé megfiatalított Vép a játék minden elemében a Csepreg fölé nőtt és megérdemelt győzelmet aratott a találkozón.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Büki TK 5-0 (2-0)      Táplánszentkereszt, vezette: Vass

Táplán: Gyécsek - Vass, Rosner G., Dvorschák, Gyurcsányi (Gombos, 50.), Polgár (Fürdős, 60.), Németh, Markó (Nagy, 60.), Fazekas, Polyák, Szakály (Rosner M., 84.)

Bük: Kamondi - Szabó, Fehér, Kiss, Szilágyi, Horváth, Traxler, Redőcs, Simon, Naszádos, Puskás

Gólszerzők: Markó 14., Rosner G. 3 (34., 55., 59.), Polyák 68.

 

A hazai csapat szép találatokat szerzett és megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE - Söpte SE 3-1 (1-1)        Szarvaskend, vezette: Németh

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei L., Velekei B., Jóna (Csillag, 57.), Németh (Törő, 52.), Tuboly, Földes, Kopfer, Wolf, Tóth G., Kis-Nemes (Tóth A., 57.)

Söpte: Gadavics - Baranyai, Kovács, Szabella (Vargyas, 46.), Joó, Kondákor (Fogl, 87.), Győrffy, Koronczai, Vámos, Tamás (Varga, 79.), Rácz

Gólszerzők: Velekei L. 12., Velekei B. 85., Tóth G. 91., ill. Tamás 15.

 

Az ötödik hely szempontjából kulcsfontosságú találkozón a hazaiak jól álltak bele a küzdelembe, a 12. percben pedig meg is szerezték a vezetést. Ezt nem sokkal később egalizálták a vendégek, így 1-1 volt az állás. A folytatás aztán sajnos a játékvezetésről szólt, amely a hazai tudósítás szerint mindkét fél részéről bőven hagyott kívánnivalót maga után. A helyzetek alapján összességében megérdemelt szarvaskendi siker született a mezőnyben jól futballozó Söpte ellen. A hazaiak így nagy lépést tettek az ötödik pozíció megszerzése felé, amely a kétszáz lelket számláló település számára nagyon nagy szó.

 

Szombathelyi Haladás Kft. - Csákánydoroszlói KSE 7-0 (5-0)       Szombathely, vezette: Marácz

Haladás: Kostyák - Kopácsi, Bolla (Mozsár, 67.), Bonyhárd (Zsédely, 67.), Stifter, László (Faggyas, 46.), Losontin, Csörnyei, Takács-Földes, Udvardi (Pruska, 67.), Abért (Stefanich, 46.)

Csákánydoroszló: Böröndi - Török, Szabó (Dudás, 46.), Takács M., Pandur, Horváth (Takács Sz., 88.), Dedics, Düh (Danyi, 52.), Albert, Takács Á., Sárközi (Beke, 46.)

Gólszerzők: László 3 (4., 35., 38.), Bonyhárd 2 (14., 17.), Zsédely 79., Faggyas 83.

 

A hazaiaknak a találkozó elején gyorsan sikerült gólt rúgni, mely után jött a többi is, így már - helyenként jól is játszva - az első félidőben eldöntötték a győzelem és a három pont sorsát. A második felvonásban még azért sikerült növelni a különbséget, a mérkőzés végül 7-0-s eredménnyel és magabiztos hazai győzelemmel zárult. Jár a gratuláció a Haladás játékosainak.

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.