km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Vármegyei I. osztály: a Haladás nyerte a Király SE elleni nagypénteki rangadót (képgalériával), a Csákánydoroszlóé az egyetlen hazai siker

Vármegyei I. osztály: a Haladás nyerte a Király SE elleni nagypénteki rangadót (képgalériával), a Csákánydoroszlóé az egyetlen hazai siker

A Szentgotthárd a Szarvaskend, a Vép a Táplán együttesével játszott döntetlent. A Söpte a második felvonásban fordított a Rábapaty otthonában, de a Bük, a Sárvár, valamint a Celldömölk is idegenben örülhetett a három pont begyűjtésének.

Ha Húsvét, akkor dupla forduló a vármegyei I. osztályban. Ez természetesen most sincsen másképp, hiszen pénteken, valamint hétfőn is rendeznek játéknapot a pontvadászatban. Az első felvonáson már túl is vannak a csapatok, a pénteki nap slágermérkőzése pedig egyértelműen a listavezető Haladás, valamint a második Király SE villanyfényes rangadója volt. A mérkőzésről kollégánk, Nagy Jácint készített képgalériát.  

 

Csákánydoroszlói KSE - Körmendi FC 2-0 (2-0)    Csákánydoroszló, vezette: Dr. Polgár

Csákánydoroszló: Böröndi - Török, Takács M., Pandur (Beke, 76.), Horváth (Szabó, 62.) , Dedics, Takács Á., Sárközi, Takács Sz., Urbán (Márton, 87.), Németh (Düh, 62.)

Körmend: Balogh - Holecz, Lakosi, Vilics, Pergel, Czene (Szijjártó Áb., 57.), Péter (Szijjártó Ár., 57.), Sipos B. (Soós, 79.), Nagy, Zsoldos (Sály, 71.), Sipos M. (Buti, 71.)

Gólszerzők: Urbán 14., Németh 39.

 

Egy különleges szomszédvári rangadón a Körmend szeretett volna visszavágni az ősszel elszenvedett vereség miatt, de Kurucz Ádám csapatára ma nem volt ellenszer. A játék minden elemében a Körmend fölé nőtt a csákányi csapat. Hatalmas győzelem ez ennek a kis településnek, az óriási nehézségek mellett. A csapatból mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. 

 

Kiswire-Szentgotthárdi VSE - Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE 0-0 (0-0)    Szentgotthárd, vezette: Szabó III.

Szentgotthárd: Dömötör - Sipos B. (Soós, 91.), László (Gyécsek, 67.), MUZSI, Komáromi (Korpics, 81.), Nagy, Mesics-Leiner, DANCSECZ, GÉCSEK, Sulics, SIPOS G

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei L., Velekei B., Tóth A., Csillag (Jóna, 62.), Németh, Tuboly, Földes, Tompa, Wolf, Tóth G.

 

Az összecsapás első szakaszában főleg a küzdelem dominált, után azonban az történt a pályán, amit a hazaiak szerettek volna. A gotthárdiak kapufáig és komoly helyzetekig is eljutottak, ezeket azonban nem sikerült értékesíteniük. A folytatásban mindkét együttes talán egy picit a biztonságra törekedett, nem igazán lehetett feljegyezni kidolgozott helyzetet. Az összkép alapján azt lehet mondani, hogy igazságos döntetlen született. 

 

Alpok Zirkon Vép VSE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-2 (1-1)      Vép, vezette: Talabér

Vép: Borsos - Baranyai K. (Pogácsás, 88.), Czeglédi, Baranyai N. (Tama, 62.), Bezdi, Niksz, Illés (Takács Á., 62.), Beke, Balikó D., Takács M., Balikó M.

Táplán: Gyécsek - Vass, De Paula, Gombos (Déri, 78.), Rosner, Huszár, Gyurcsányi, Polgár, Markó (Németh, 75.), Fazekas, Polyák

Gólszerzők: Czeglédi 14., Niksz 94., ill. De Paula 43., Polyák 85.

 

Kiegyenlített találkozót hozott a szomszédvári rangadó. A vendég Táplán abszolút rászolgált az egy pont megszerzésére.

 

Vasvár VSE - Sárvár FC 2-3 (0-2)      Vasvár, vezette: Pázsi

Vasvár: Kántor - Sipos, Bíró, Mikó, Vincze, Czövek (Gotthárd, 77.), Elekes (Dávid, 62.), Horváth, Tausz, Márton (Berta, 74.), Schermann (Péter, 46.)

Sárvár: Dénes - Könczöl, Takács (Biró, 76.), Fider, Vajda, Tóth, Kovács, Ódor (Németh, 93.), Szemes, Sinka, Csonka

Gólszerzők: Mikó 80., Péter 83., ill. Szemes 5., Ódor 23., Csonka 92.

Kiállítva: Horváth 89. (Vasvár)

 

Az első felvonásban dominált és kétgólos előnyre tett szert a Sárvár, a hazaiak beszámolója szerint azonban esetükben elmaradt egy teljesen jogos tizenegyes. A fordulás után felpörögtek a vasváriak, ki is egyenlítettek, a győztes találatot azonban a Sárvár vitte be az utolsó pillanatban. A tudósítás szerint a házigazdát egy érthetetlen kiállítás is sújtotta, illetve - ahogy ők fogalmaznak - jó lenne, ha nem történhetne meg olyan egy futballpályán, hogy a játékvezető különféle negatív jelzőkkel illeti a játékosokat, mert ha inkább a saját feladatára koncentrálna, minden bizonnyal sikeresebben vezetné le az adott találkozót. 

 

Csepregi SE - CVSE-Vulkánfürdő 0-2 (0-1)     Csepreg, vezette: Ódor

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M., Takács Ke., Balogh-Sövér (Sós, 78.), Nika B., Nika Á. (Simon, 74.), Lukács, Takács D. (Németh, 74.)

CVSE: Osvald - Marsai (Zsoldos D., 76.), Enyingi, Göntér (Gábor, 79.), Szuh, Gaál, Keszei T. (Berecz, 79.), Büki (Németh, 56.), Czinder(Zsoldos P., 56.), Keszei R., Péter

Gólszerzők: Enyingi 42., Németh 70.

 

A mérkőzés első félidejében a hazaiak akarata érvényesült, ám egy általuk véleményesnek ítélt szituáció továbbengedése után egy kontrából a celldömölkiek szerezték meg a vezetést. A szünetben tehát 0-1 állt az eredményjelző táblán. A pihenő után aztán egy bedobást követően ismét a vendégek köszöntek be, s bár a házigazda próbált újítani és irányította is a találkozót, az eredmény már nem változott. A csepregieknél a vereség ellenére az elmúlt héthez képest mindenki kimagasló teljesítményt nyújtott. A hazaiak gratulálnak a Celldömölknek és sok sikert kívánnak nekik a továbbiakban.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE - Büki TK 0-1 (0-1)      Nádasd, vezette: Imre

Nádasd: Doktor - Horváth D., Filakovszky, Horváth B., Péter, Zsoldos, Kalamár (Gerencsér, 61.), Dudás, Meskó E., Somogyi (Varga, 51.), Burka (Meskó Á., 61.)

Bük: Kamondi - Fehér, Tóth, Kovács Z., Kossuth, Németh, Kocsis (Oláh, 92.), Szabó, Redőcs, Kovács Á. (Kiss, 66.), Puskás (Szilágyi, 60.)

Gólszerzők: Kovács Z. 35.

 

A találkozón Kovács Zoltán első félidőben szerzett találata döntött a bükiek javára.

 

Rábapatyi KSK - Söpte SE 1-3 (1-0)       Rábapaty, vezette: Konkoly

Rábapaty: Király - Horváth R., Horváth K., Piros D., Dugovics (Zeke, 73.), Gosztolya, Csupor, Nardai (Horváth B., 73.), Kovács, Piros P. (Bakonyi, 65.), Németh

Söpte: Gadavics - Baranyai, Biró (Rácz, 61.), Kovács, Joó, Győrffy, Koronczai, Vámos (Tamás, 61.), Varga (Fogl, 85.), Szakasics, Vargyas (Kondákor, 46.)

Gólszerzők: Németh 28., ill. Tamás 2 (62., 65.), Szabella 91.

 

Rendkívül erős szélben került sor a két együttes találkozójára. A vezetést a hazaiak szerezték meg a 28. percben Horváth Renátó szabadrúgását követően, miután a lécről kipattanó labdát Németh Gábor váltotta gólra, így aztán 1-0-ról jöhetett a folytatás. A második felvonásban rövid idő leforgása alatt fordítani tudott a Söpte a csereként beállt Tamás Bálint révén, majd a 91. percben Szabella Olivér adta meg a kegyelemdöfést, a vendégek így három ponttal távoztak.

 

Király SE - Szombathelyi Haladás Kft. 1-2 (0-0)      Szombathely, vezette: Boda

Király SE: Horváth A. - Takács, Schimmer (Szabó, 52.), Fábián (Horváth D., 82.), Kudron (Czöndör, 82.), Németh, Rózsás, Halmosi, Csákvári, Potyi, Tóth (Karvalics, 67.)

Haladás: Kostyák - Horváth (Pruska, 57.), Mozsár, Frák, Stifter, Kopácsi, Stefanich (Bolla, 46.), Zsédely, Takács-Földes, Katona, Bonchis

Gólszerzők: Halmosi 62., ill. Pruska 59., Zsédely 86.

 

Ahogy arra számítani lehetett, sokan voltak kíváncsiak a Király SE és a Haladás rangadójára. Az első etapban a hazaiak nagy lehetőségeket puskáztak el. A szünetet követően aztán több ízben is változtatni kényszerült Hegyi László, a házigazda trénere, amit ki is használtak a vendégek, megszerezve ezzel a három pontot.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthtető meg.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.