km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Vádat emeltek az ittasan, vezetői engedély nélkül fának hajtó férfi ellen

Vádat emeltek az ittasan, vezetői engedély nélkül fának hajtó férfi ellen

A szombathelyi Parkerdő büféje mellett szenvedett balesetet a férfi egy vastag törzsű fának hajtva 2022 áprilisában. A segítőinek elmondta, hogy alkoholt ivott vezetés előtt, gyereket került ki és nem kell mentőt hívni, majd nem sokkal később összecsuklott. Vádat emeltek ellene, ahogyan az ellen a férfi ellen is, aki leütötte a feleségét, mert egy idegen férfival chatelt telefonon.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 áprilisában, Szombathelyen közepes-enyhe fokban ittasan vezette a gépkocsiját. Az ittas férfi – aki vezetői engedéllyel sem rendelkezik – egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről és egy fának ütközött.


A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.


Az ügyészségi tájékoztató nem tér ki arra, hogy valóban gyermek miatt húzta-e félre a kormányt a sofőr, azonban ebben az esetben teljesen mindegy, hogy mit akart kikerülni, mivel ittasan, vezetői engedély nélkül vezetve okozott személyi sérüléses balesetet.


Leütötte a feleségét, mert mással csevegett


A Sárvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 februárjában, a lakóházuk udvarán megütötte a feleségét, mert egy idegen férfival csetelt a telefonján. A sértett a bántalmazás
következtében az eszméletét is elveszítette és nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.


A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Szerző: Vas Megyei Főügyészség /Fotó: 112Press/Tánczos Mihály

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.