km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vádat emeltek a sofőr ellen

Vádat emeltek a sofőr ellen

Vádat emelt a bíróság a sofőr ellen, aki 2021 októberében elütött egy motorost Szombathelyen. A halálos baleset helyszínén megváltoztatták a közlekedési szabályokat, azóta nem is történt baleset az úgynevezett praktikeres kereszteződésben. A másik veszélyes csomóponton traffipax doboz működik, de a város szerint a hosszú távú megoldás az M86-os vépi szakaszának megépítése lenne.

Az aszfaltra zuhant a motor, egy kocsi kanyarodott ki elé a szombathelyi kereszteződésben 2021 októberében. A Rozsnyó utcából akart balra kanyarodni egy autós, a sofőr pedig nem vette észre időben a 86-oson közlekedő kétkerekűt. A motoros a helyszínen elhunyt. A kocsit vezető ötvenes férfi ellen néhány napja emelt vádat a bíróság. Ez volt az a baleset, amely után az önkormányzat megváltoztatta ebben a kereszteződésben a KRESZ-t.

Tóth Kálmán, az önkormányzat városstratégiai bizottságának elnöke így vélekedett:  
- Most már tilos balra kanyarodni, és ezzel úgy érzem, hogy kivettük a méregfogát a történetnek, a rendőrségtől azt az információt kaptam, hogy nem volt azóta ott baleset – fogalmazott Tóth Kálmán.
A 86-os út egy másik kereszteződése is veszélyes. Ebben nem lehet ilyen egyértelmű hatékonysággal kezelni a helyzetet.
Böröcz Miklós Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója így látja a kérdést:

- A Rozsnyó utca kezelője a város, megszüntette a balra fordulás lehetőségét, velünk egyeztetve, ehhez a mi kezelői hozzájárulásunk is kellett, a Csaba utca és a 86-os és 87-es közös szakaszának kereszteződésében pedig szintén felmerült ennek a lehetősége, de ez sem jelentett volna jó megoldást – emelte ki Böröcz Miklós, majd hozzátette: ez további problémákat okozhat. A csomópont átépítése lehetne csak megoldás - mondta a szakember.

Egyelőre 2017 óta 70 km/h-s sebességkorlátozás betartásával csökkentik a veszélyhezetet. Egy  traffipax doboz is ezért került ide.
- Nagyon komoly ennek a szakasznak a terheltsége, hiszen az ipari park egyik kivezető útja, itt tehát nem lehetett megtiltani a balra kanyarodást. Ugyanakkor tisztában vagyunk, hogy veszélyes a helyzet, ezért is bízunk abban, hogy a közelmúltban kihelyezett traffipax doboz visszatartó erővel bír majd. Az országos tervek között szerepel, hogy az M86-os megépül majd Vép felé, Balogunyom irányába, ezáltal ezen a szakaszon kisebb lesz a forgalom. A körforgalom építése százmilliós költség lenne, ezt most nem engedheti meg magának a város – fogalmazott Tóth Kálmán.

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.