km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Ünnepi forgatag Szent Mihály nyomában

Ünnepi forgatag Szent Mihály nyomában

Szent Mihály Ünnepi Forgatagot tartottak Táplánszentkereszten, múlt hét szombaton délután a Művelődési Házban. A délelőtti közösségi munka fáradalmait kipihenhették a szorgoskodók a mulatságon, s éhen se maradt senki, helyi finomságokat lehetet kóstolni.

 


A Szent Mihály napjához kapcsolódó népszokások köré szervezték a programokat múlt hétvégén az ünnepi forgatagon. Bemelegítésképpen pogácsát és sajtos rudat sütöttek a gyerekek Kersák Krisztivel házi kovásszal készült tésztából, valamit mustot is lehetett kóstolni – tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől. Hozzátette: meghirdették a Kamrám Kincsei vásárt, melyre az idén elkészített finomságokkal lehetett nevezni. Sokan közkinccsé tették lekvárjukat, mézüket, ketchupjukat, befőttjeiket, de többen készültek süteményekkel is. Az óvoda dolgozói ez utóbbiból egy nagy kosárnyit ajánlottak fel. A vásárban bárki kóstolhatott és vihetett haza finomságokat, cserébe a szervezők adományokat vártak. Régóta dédelgetett álmuk ugyanis, hogy a művelődési házba és a parkban lévő játszótérre gyerekjátékokat vásárolhassanak. Már korábban is gyűjtöttek ehhez adományokat, a mostanival együtt közelebb kerültek álmaik valóra váltásához. 


A délután folyamán az érdeklődők szőlőt préselhettek, bort kóstolhattak, valamint a sajtkészítés rejtelmeibe is bepillanthattak. S mivel Szent Mihály napjától kezdődik a báli szezon, zenés-táncos mulatsággal zárták a napot, az Ungaresca néptánccsoport táncháza mindenkit megmozgatott. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.