km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Ünnepi forgatag Szent Mihály nyomában

Ünnepi forgatag Szent Mihály nyomában

Szent Mihály Ünnepi Forgatagot tartottak Táplánszentkereszten, múlt hét szombaton délután a Művelődési Házban. A délelőtti közösségi munka fáradalmait kipihenhették a szorgoskodók a mulatságon, s éhen se maradt senki, helyi finomságokat lehetet kóstolni.

 


A Szent Mihály napjához kapcsolódó népszokások köré szervezték a programokat múlt hétvégén az ünnepi forgatagon. Bemelegítésképpen pogácsát és sajtos rudat sütöttek a gyerekek Kersák Krisztivel házi kovásszal készült tésztából, valamit mustot is lehetett kóstolni – tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől. Hozzátette: meghirdették a Kamrám Kincsei vásárt, melyre az idén elkészített finomságokkal lehetett nevezni. Sokan közkinccsé tették lekvárjukat, mézüket, ketchupjukat, befőttjeiket, de többen készültek süteményekkel is. Az óvoda dolgozói ez utóbbiból egy nagy kosárnyit ajánlottak fel. A vásárban bárki kóstolhatott és vihetett haza finomságokat, cserébe a szervezők adományokat vártak. Régóta dédelgetett álmuk ugyanis, hogy a művelődési házba és a parkban lévő játszótérre gyerekjátékokat vásárolhassanak. Már korábban is gyűjtöttek ehhez adományokat, a mostanival együtt közelebb kerültek álmaik valóra váltásához. 


A délután folyamán az érdeklődők szőlőt préselhettek, bort kóstolhattak, valamint a sajtkészítés rejtelmeibe is bepillanthattak. S mivel Szent Mihály napjától kezdődik a báli szezon, zenés-táncos mulatsággal zárták a napot, az Ungaresca néptánccsoport táncháza mindenkit megmozgatott. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak