km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Újabb érkező a Haladásnál: Farkas Balázs a szezon végéig írt alá a zöld-fehérekhez

Újabb érkező a Haladásnál: Farkas Balázs a szezon végéig írt alá a zöld-fehérekhez

A háromszoros bajnok és korábbi válogatott Farkas Balázs személyében új igazolást jelentett be a Szombathelyi Haladás. A támadó kontraktusa a szezon végéig szól, a bemutatkozására pedig már a mai Szolnok elleni mérkőzésen sor kerülhet.

 

"A nyíregyházi születésű Farkast anno a honi futball egyik legnagyobb tehetségének tartották, ám sérülései miatt (sem) tudta egyelőre azt a pályát befutni, amit jósoltak számára a szakemberek. Farkas futballozott Nyíregyházán, majd 2006-ban,18 évesen igazolt a Dinamo Kijevhez. Itt négy évet töltött, először a tartalékcsapatban kapott lehetőséget, majd a felnőtteknél is bemutatkozott, többek között a Manchester United is felfigyelt rá, azonban 2008-ban súlyos térdésérülést szenvedett, fél évet kihagyott. Kölcsönadták az akkor Videoton néven futó fehérváriaknak, ahol talpizomszakadást szenvedett. Majd 2010 nyarán végleg hazaigazolt, szerepet a Debrecenben, Győrben, Debrecenben, Balmazújvárosban, az MTK-ban, a ZTE-ben – tavaly nyáron szerződött Soroksárra – ahol felbontotta szerződését. Soroksáron ősszel háromszor volt kedző, négyszer csereként kapott lehetőséget. Farkas összesen 41 NB I-es bajnokin két gólt szerzett, míg az NB II-ben 70-en nyolcat, az ukrán első ligában öt találkozón kapott lehetőséget a korábbi U21-es korosztályos válogatott futballista, aki  – 2006-ban és 2007-ben – három alkalommal a felnőttálogatottban is pályára lépett. A Dinamo Kijevvel 2006/07-ben ukrán, a a Debrecennel 2011/12-ben és a Győrrel 2012/13-ban magyar bajnok lett. A támadószekció több posztján is bevethető játékos egyelőre bajnokság végéig szerződött Szombathelyre." írja a klub hivatalos honlapja

 

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.