km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Új utcaelnevezésekről dönthet a csütörtöki közgyűlés

Új utcaelnevezésekről dönthet a csütörtöki közgyűlés

Közterület-elnevezésekről döntenek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

 

A szentkirályi városrészen a Vízmellék utcáról nyíló, egyelőre helyrajzi számmal jelölt, közforgalom elől el nem zárt magánút Csinger Péter nevét veszi fel az előterjesztés szerint. Csinger Péter lelkes lokálpatrióta, közéleti személyiség, önkormányzati képviselő volt. Sokat tett a déli városrész fejlődéséért, nevéhez fűződik a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör létrehozása.  


A Zanati úti körforgalmat a 87-es főúttal összekötő Ipari utat Szerviz úttá neveznék át. Ennek oka, hogy az Éhen Gyula-városrészen is van egy Ipar utca, és a lakók jelezték a körzet képviselőjének, hogy sokan összekeverik a kettőt, ezért szükséges átkeresztelni az utcát.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.