km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Új utcaelnevezésekről dönthet a csütörtöki közgyűlés

Új utcaelnevezésekről dönthet a csütörtöki közgyűlés

Közterület-elnevezésekről döntenek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

 

A szentkirályi városrészen a Vízmellék utcáról nyíló, egyelőre helyrajzi számmal jelölt, közforgalom elől el nem zárt magánút Csinger Péter nevét veszi fel az előterjesztés szerint. Csinger Péter lelkes lokálpatrióta, közéleti személyiség, önkormányzati képviselő volt. Sokat tett a déli városrész fejlődéséért, nevéhez fűződik a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör létrehozása.  


A Zanati úti körforgalmat a 87-es főúttal összekötő Ipari utat Szerviz úttá neveznék át. Ennek oka, hogy az Éhen Gyula-városrészen is van egy Ipar utca, és a lakók jelezték a körzet képviselőjének, hogy sokan összekeverik a kettőt, ezért szükséges átkeresztelni az utcát.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.