km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Új parkolók épülnek a Rohoncin

Új parkolók épülnek a Rohoncin

Dr. Nemény András polgármester és dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő ma közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Rohonci út 62. mögötti területen. A polgármester elmondta azt is: a körzetben a jövő évi helyhatósági választáson a független jelöltként induló dr. Czeglédy Csabát támogatja majd a városvezetés.

 

A Rohonci út 62. mögötti területen elkezdődött a munka: várhatóan a jövő hónap közepéig 14 parkolóhelyet alakítanak ki. A polgármester elmondta: a lakótelepek egyik legégetőbb problémája a parkolás, hiszen ma sokkal több kocsit használnak az emberek, mint amikor megtervezték az ilyen városrészeket.

- A körzet képviselője folyamatosan jelzi felénk, hogy hol, milyen lehetőségeket lát a probléma orvoslására. Itt elkezdődött az építkezés, 14 új parkoló lesz, a beruházás költsége 11 millió forint. Ez enyhülést hoz az itt élőknek – fogalmazott dr. Nemény András, aki más jó hírekkel is szolgált.

- Dr. Czeglédy Csaba rengeteget keresett az elmúlt hónapokban, hogy a Bartók Béla körút 40. előtti parkolókat fel kellene újítani. Most örömmel jelenthetem be, hogy megkezdődhet a közeljövőben a munka. Ez több, mint 100 parkolót érint, ennek költsége meghaladja a 20 millió forintot. A TOP Plusz programban szerepel még további új parkolóhelyek létesítése, ez azon múlik, hogy mikor állapodik meg a kormány és az Európai Bizottság. Az engedélyes tervek készen vannak, a forrásokra várunk – jelezte a polgármester.

Dr. Nemény András megköszönte dr. Czeglédy Csaba munkáját, hogy ilyen szorgalmasan hajtotta a parkolóépítés ügyét, majd hozzáfűzte: ha a következő ciklusban is lesznek hasonló beruházások, akkor is reményei szerint dr. Czeglédy Csabával állhat majd itt a Derkovits lakótelepen.

- A körzetben dr. Czeglédy Csaba indul jövő júniusban a helyhatósági választáson, ebben jómagam és az Éljen Szombathely! Egyesület is támogatja a városatyát. Reményeink szerint az eredmény is hasonló lesz, mint 2019-ben. Ha marad a jelenlegi városvezetés, akkor a szociális ügyekért továbbra is a körzet képviselője lesz a felelős – zárta szavait dr. Nemény András.

Dr. Czeglédy Csaba megköszönte elsőként a polgármester támogatását, majd rátért a parkolási ügyre. Mint fogalmazott: olyan területen alakítanak ki parkolót, ahol korábban is rendszeresen megálltak a kocsik, igaz, szabálytalanul. Mindössze egy fát távolítanak el az építés során.

A Derkovits lakótelepen a Bartók Béla-Perintparti sétány-Rohonci által közrefogott területen várhatóan az év végétől szabályozzák majd a 3.5 tonnánál nehezebb haszongépjárművek behajtását.
- Az itt lakókkal folyamatosan egyeztetek és az ő kérésüket tolmácsoltam a közgyűlésnek. A tervezet szerint este hat és reggel nyolc között lesz majd a tiltás, nyilván, nem a mesteremberek és a költöztetők munkáját akarjuk nehezíteni. Jelenleg 8-9 kocsit érint ez a szabályozás, kidolgozás alatt van a tervezet – mondta végül dr. Czeglédy Csaba.

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.