km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Új parkolók épülnek a Rohoncin

Új parkolók épülnek a Rohoncin

Dr. Nemény András polgármester és dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő ma közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Rohonci út 62. mögötti területen. A polgármester elmondta azt is: a körzetben a jövő évi helyhatósági választáson a független jelöltként induló dr. Czeglédy Csabát támogatja majd a városvezetés.

 

A Rohonci út 62. mögötti területen elkezdődött a munka: várhatóan a jövő hónap közepéig 14 parkolóhelyet alakítanak ki. A polgármester elmondta: a lakótelepek egyik legégetőbb problémája a parkolás, hiszen ma sokkal több kocsit használnak az emberek, mint amikor megtervezték az ilyen városrészeket.

- A körzet képviselője folyamatosan jelzi felénk, hogy hol, milyen lehetőségeket lát a probléma orvoslására. Itt elkezdődött az építkezés, 14 új parkoló lesz, a beruházás költsége 11 millió forint. Ez enyhülést hoz az itt élőknek – fogalmazott dr. Nemény András, aki más jó hírekkel is szolgált.

- Dr. Czeglédy Csaba rengeteget keresett az elmúlt hónapokban, hogy a Bartók Béla körút 40. előtti parkolókat fel kellene újítani. Most örömmel jelenthetem be, hogy megkezdődhet a közeljövőben a munka. Ez több, mint 100 parkolót érint, ennek költsége meghaladja a 20 millió forintot. A TOP Plusz programban szerepel még további új parkolóhelyek létesítése, ez azon múlik, hogy mikor állapodik meg a kormány és az Európai Bizottság. Az engedélyes tervek készen vannak, a forrásokra várunk – jelezte a polgármester.

Dr. Nemény András megköszönte dr. Czeglédy Csaba munkáját, hogy ilyen szorgalmasan hajtotta a parkolóépítés ügyét, majd hozzáfűzte: ha a következő ciklusban is lesznek hasonló beruházások, akkor is reményei szerint dr. Czeglédy Csabával állhat majd itt a Derkovits lakótelepen.

- A körzetben dr. Czeglédy Csaba indul jövő júniusban a helyhatósági választáson, ebben jómagam és az Éljen Szombathely! Egyesület is támogatja a városatyát. Reményeink szerint az eredmény is hasonló lesz, mint 2019-ben. Ha marad a jelenlegi városvezetés, akkor a szociális ügyekért továbbra is a körzet képviselője lesz a felelős – zárta szavait dr. Nemény András.

Dr. Czeglédy Csaba megköszönte elsőként a polgármester támogatását, majd rátért a parkolási ügyre. Mint fogalmazott: olyan területen alakítanak ki parkolót, ahol korábban is rendszeresen megálltak a kocsik, igaz, szabálytalanul. Mindössze egy fát távolítanak el az építés során.

A Derkovits lakótelepen a Bartók Béla-Perintparti sétány-Rohonci által közrefogott területen várhatóan az év végétől szabályozzák majd a 3.5 tonnánál nehezebb haszongépjárművek behajtását.
- Az itt lakókkal folyamatosan egyeztetek és az ő kérésüket tolmácsoltam a közgyűlésnek. A tervezet szerint este hat és reggel nyolc között lesz majd a tiltás, nyilván, nem a mesteremberek és a költöztetők munkáját akarjuk nehezíteni. Jelenleg 8-9 kocsit érint ez a szabályozás, kidolgozás alatt van a tervezet – mondta végül dr. Czeglédy Csaba.

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója a Trump elleni merénylet miatt
Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.