km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Kezdődik az aszfaltozás a Vépi úton

Kezdődik az aszfaltozás a Vépi úton

Csütörtöktől a jövő hét elejéig megújul Szombathelyen a Vépi út burkolata, emiatt fennakadásokra kell számítani.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program során megvalósuló közúthálózat-fejlesztés részeként a Vépi út burkolatfelújítási munkálatai folynak. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának a tájékoztatása szerint a Vépi út kopórétegének az aszfaltozása az alábbi ütem szerint történik:

Július 18. (csütörtök): a Zanati út irányából az első iparvágányig teljes szélességben, illetve a körforgalomtól indulva a Vásártér utca irányába fél pálya (Iqor felőli sáv).

Július 19. (péntek): a körforgalomtól a Vásártér utca irányába a másik sáv, de a Vásártér utcai csomópontot még nem fogja érinteni az aszfaltozás. 

Július 20. (szombat): az első iparvágánytól a Vásártér utca irányába úgy, hogy az ISI Kft. bejárata kimarad. 

Július 22. (hétfő): a Vásártér utca környékén a hiányzó részek elkészítése félpályás lezárás mellett. 

Kérik a lakosságot, hogy pénteken lehetőség szerint kerüljék a körforgalom és Vásártér utcai szakaszt. Szombaton a Vásártér utca és a Falco „új” bejárata között nem lehet közlekedni. Hétfőn pedig a Vépi út a Zanati és Sági út irányából közelíthető csak meg. Az elkerülő út felől fennakadások lehetnek.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.