km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Ügyintézés helyben: mobil kormányablak lesz a Domus mellett

Ügyintézés helyben: mobil kormányablak lesz a Domus mellett

Mobil kormányablak várja Derkovits-lakótelepen és az Oladon élőket, jelentette be a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, dr. Balázsy Péter és Lendvai Ferenc tanácsnok a Domus előtti téren hétfő délután.

A tegnapi sajtótájékoztatón Balázsy Péter mellett megjelent Lendvai Ferenc tanácsnok, valamint a párt két képviselőjelöltje, Melega Miklós és Janzsó Zoltán is. Lendvai Ferenc arról beszélt, hogy politikai ellenfeleik a korábbi, illetve az időközi választáson is megígérték, hogy lesz kormányablak a városrészén. Mivel ez végül nem sikerült, fogalmazott Lendvai, levelet írt Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak, hogy van-e lehetőség a megyében működő mobil kormányablak a Derkovits-lakótelepen is szolgálatba álljon. A válasz igen volt, így páros héten 12 és 15 óra között (így már most csütörtökön is), páratlan heteken pedig 9 és 12 óra között lehet ügyeket intézni az Órásház mellett állomásozó járműben. 


Balázsy Péter  a bevezetőjében megemlítette, hogy a 15 ezer emberrel történt egyeztetés után számos javaslatot kaptak, így a környékbeliek a helyi ügyintézés lehetőségét is felvetették. Ezért kísérleti jelleggel kipróbálják, hogy mekkora igény van a kormányablakra, ha pedig számok megerősítik ezt, akkor azt ígérik meg a két lakótelepen élőknek, hogy a kormányzat segítségével állandó irodát nyitnak. Ehhez tudni kell azt, tette hozzá, hogy a Domus magántulajdonban van, így csak olyan ígéretet tesznek, amit be is tudnak tartani.  A polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy a Domus melletti teret a Derkovits központjává kívánják tenni, erre különböző források állnak rendelkezésre. 

A Derkovits-lakótelep kormányablakáról megkérdeztük Éljen Szombathely ellenzéki szövetséget is. Nemény András polgármesterjelölt az alábbiakat válaszolta kérdésünkre:

-    Valóban a mi javaslatunk volt, azonban a Domusban nyíló okmányiroda mellé a közműszolgáltatók (távfűtés, villany, vízmű stb.) ügyfélszolgálatait is elhelyeznénk. Mi állandó képviseletben gondolkodunk, az időszakosan üzemelő, a kampány alatt bejelentett mobil megoldás nem más, mint kampányfogás. Nem igaz, hogy nem léptünk az ügyben, a Domus tulajdonosával előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, meg is van az a nagyméretű helyiség, amit bérbe adna a városnak. Az okmány- és ügyfélszolgálati iroda beindítását a választások utánra tervezzük.

Borítófotó: balról Lendvai Ferenc, Balázsy Péter, Melega Miklós, Janzsó Zoltán
Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.