km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Torna vk - Harminckét ország versenyzői Szombathelyen

Torna vk - Harminckét ország versenyzői Szombathelyen

A HUN Challenge 10. alkalommal érkezik Szombathelyre, az Aréna Savariába, az idei versenyen pedig az előzetes nevezések alapján 32 nemzet képviselteti magát több mint 130 versenyzővel. A rangos sporteseményről sajtótájékoztatón számolt be dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere, Kalmár Attila, a PannonSport Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára. A sajtótájékoztatót jelenlétével Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója is megtisztelte.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: harminc éve először van reális esélye annak, hogy a férfi és a női válogatott is megszerezze a csapatszintű kvalifikációt az olimpiára, s ennek a felkészülésnek fontos állomása a szombathelyi verseny.

Berki Krisztián sportigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az antwerpeni világbajnokság előtt a versenyzők számára utoljára a szombathelyi viadal kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi szintű erőpróbán vegyenek részt, emellett a vk a jövő heti országos bajnokságra való felkészülést is szolgálja.

László Győző alpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy évről évre Szombathely adhat otthont a rangos tornaversenyeknek, amelyek a város jó hírét öregbítik. Éppen ezért további támogatásukról biztosította a versenyek szervezőit.

A hazai indulók közül Czifra Bettina Lili felemáskorláton, gerendán és talajon, Székely Zója felemáskorláton és gerendán, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Tömböl Boglárka pedig ugráson mutathatja be a gyakorlatát. A tavalyi Eb-n ezüstérmes Mészáros Krisztofer lólengésben, korláton és nyújtón, Balázs Krisztián pedig talajon, korláton és nyújtón indul. Molnár Botond talajon és ugráson, Kiss Balázs lólengésben és gyűrűn, Tomcsányi Benedek pedig gyűrűn és ugráson lesz érdekelt.

A program:
Péntek - 15 órától selejtezők
Szombat - 15 órától nők: ugrás, felemáskorlát, férfiak: talaj, lólengés, gyűrű
Vasárnap - 15 órától nők: gerenda, talaj, férfiak: ugrás, korlát, nyújtó

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak