km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Több ezren keresték fel a napokban a Jáki úti temetőt

Több ezren keresték fel a napokban a Jáki úti temetőt

Több tízezren keltek útra a hétvégén, hogy felkeressék elhunyt szeretteik sírját, és elhelyezzék az emlékezés virágait, mécseseit. A temetők környékén rendőrök, polgárőrök segítették a közlekedést. A legnagyobb forgalom Szombathelyen, a Jáki úti temetőnél volt. Egy kisebb balesetről érkezett hír: a Hosszú utcából egy személyautó motoros elé kanyarodott ki feldöntve azt. A motoros könnyebben sérült, közben kisebb dugó alakult ki.

 

Fegyelmezetten araszolgattak a közlekedők a Jáki úti temetőhöz. A balesetek megelőzése érdekében egyirányúsították a forgalmat, a rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők az irányításban és a parkolásban is segítettek.


November 1-jén, Mindenszentek napján Szombathely Önkormányzata és a Vas Megyei Temetkezési Kft. közösen szervezett emlékező műsort a ravatalozó elé. Az irodalmi összeállítást ökumenikus istentisztelet követte. Székely János megyéspüspök a szeretet, a hit és a remény fontosságáról beszélt. Jakab Bálint református lelkész egy Istennel való beszélgetést idézett. Steindl-Papp Judit evangélikus lelkész pedig arról szólt, hogy a remény segít túllátni a horizonton.


Több tízezren keresték fel a megye legnagyobb temetőjében elhunyt szeretteik sírját. A sírkert fenntartója azt kérte az idelátogatóktól, hogy tartsák be az egészségügyi védőtávolságot, és viseljenek maszkot. Az emlékezők fegyelmezettségét mutatta az is, hogy bár nagyon sokan voltak a temetőben, nem egyszerre érkeztek.

 


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.