km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Terelőszigeteken sodródott át és táblát döntött egy BMW Szombathelyen

Terelőszigeteken sodródott át és táblát döntött egy BMW Szombathelyen

Az autó vezetője a 112 Press kérdésére válaszolva elmondta, hogy mi okozta a balesetet, nem próbált mellébeszélni. Senki sem sérült meg.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt szombaton éjszaka a szombathelyi Zanati út és a 86-os főút kereszteződésében, írja a 112Press. A Zanati úton érkezett egy BMW személyautó, ami jobbra, a bevásárlóközpontok irányába kanyarodott volna rá a 86-os és 87-es főutak közös szakaszára.


Az erősen jobbra ívelő kanyarban az autó a menetirány szerinti bal oldalon felhajtott a terelőszigetre, érintőlegesen ütközött egy oszloppal, kidöntött egy jelzőtáblát, majd átsodródott a kerékpárúton és a körforgalom kihajtósávján, végül egy másik terelőszigeten átcsúszva a Körmend felől érkezők belső sávjában állt meg.


Az autót vezető férfi a baleset okát firtató kérdésekre őszintén válaszolt.


- A megengedettnél nagyobb sebességgel próbáltam bevenni a kanyart. Az út bal szélén az apró kavicsos részen megcsúszott az autó és már nem tudtam korrigálni. Az én hibám volt, de szerencsére nem történt személyi sérülés, csak az autóm és vele a lelkem tört össze. A szélvédőt a jelzőtábla törte be.


A sofőr nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt.


A helyszíni szemle ideje alatt Répcelak irányába egy sávon haladhatott a forgalom az érintett útszakaszon.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.