km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium

Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium

Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.

Talányos álllomás a több mint egy éve tartó oktatásügyi harc történetében, hogy a Belügyminisztérium konzultációra hív, nem tudni pontosan, csak sejteni lehet, mi, illetve ki által kiválasztott pedagógusokat december 16-ára, 10 órára. A levélben még annyi áll, hogy a kezdés előtt 45 perccel kéretik megjelenni, illetve, ha valaki nem tudna részt venni, azt jelezze Fodor István tankerületi igazgatónak a megadott e-mail-címen.

Van, aki levelet kapott, van olyan pedagógus, akit az írásos meghívó kézhez vétele előtt Fodor István tankerületi igazgató hívott fel, és tájékoztatta a konzultációról - a levelet aztán később vette át az iskolájának igazgatójától, illetve egy szombathelyi gimnáziumból az igazgató fog részt venni az eseményen. A tankerület kisbuszt indít péntek reggel az arra igényt tartó tanároknak a budapesti utazáshoz.

A többit már csak találgatni lehet, Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke is csak tegnap értesült róla, hogy vidéki tanárokat is hívtak az eseményre, melyen állítólag Pintér Sándor miniszter is ott lesz. A meghívott pedagógusok kissé szorongva, találgatva állnak a pénteki nap előtt: azokon a fórumokon, ahol az elmúlt esztendőben a párbeszédnek helye lett volna, nem vették komolyan a tanárokat, és előrelépés sem történt az oktatásügy problémáinak megoldásában. Pénteken, a konzultáció után visszatérünk a témára.

 

TP

Fotó: Tüntetés a szombathelyi tankerület előtt/ archív/Nagy Jácint

 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.