km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium

Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium

Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.

Talányos álllomás a több mint egy éve tartó oktatásügyi harc történetében, hogy a Belügyminisztérium konzultációra hív, nem tudni pontosan, csak sejteni lehet, mi, illetve ki által kiválasztott pedagógusokat december 16-ára, 10 órára. A levélben még annyi áll, hogy a kezdés előtt 45 perccel kéretik megjelenni, illetve, ha valaki nem tudna részt venni, azt jelezze Fodor István tankerületi igazgatónak a megadott e-mail-címen.

Van, aki levelet kapott, van olyan pedagógus, akit az írásos meghívó kézhez vétele előtt Fodor István tankerületi igazgató hívott fel, és tájékoztatta a konzultációról - a levelet aztán később vette át az iskolájának igazgatójától, illetve egy szombathelyi gimnáziumból az igazgató fog részt venni az eseményen. A tankerület kisbuszt indít péntek reggel az arra igényt tartó tanároknak a budapesti utazáshoz.

A többit már csak találgatni lehet, Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke is csak tegnap értesült róla, hogy vidéki tanárokat is hívtak az eseményre, melyen állítólag Pintér Sándor miniszter is ott lesz. A meghívott pedagógusok kissé szorongva, találgatva állnak a pénteki nap előtt: azokon a fórumokon, ahol az elmúlt esztendőben a párbeszédnek helye lett volna, nem vették komolyan a tanárokat, és előrelépés sem történt az oktatásügy problémáinak megoldásában. Pénteken, a konzultáció után visszatérünk a témára.

 

TP

Fotó: Tüntetés a szombathelyi tankerület előtt/ archív/Nagy Jácint

 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.