km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium

Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium

Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.

Talányos álllomás a több mint egy éve tartó oktatásügyi harc történetében, hogy a Belügyminisztérium konzultációra hív, nem tudni pontosan, csak sejteni lehet, mi, illetve ki által kiválasztott pedagógusokat december 16-ára, 10 órára. A levélben még annyi áll, hogy a kezdés előtt 45 perccel kéretik megjelenni, illetve, ha valaki nem tudna részt venni, azt jelezze Fodor István tankerületi igazgatónak a megadott e-mail-címen.

Van, aki levelet kapott, van olyan pedagógus, akit az írásos meghívó kézhez vétele előtt Fodor István tankerületi igazgató hívott fel, és tájékoztatta a konzultációról - a levelet aztán később vette át az iskolájának igazgatójától, illetve egy szombathelyi gimnáziumból az igazgató fog részt venni az eseményen. A tankerület kisbuszt indít péntek reggel az arra igényt tartó tanároknak a budapesti utazáshoz.

A többit már csak találgatni lehet, Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke is csak tegnap értesült róla, hogy vidéki tanárokat is hívtak az eseményre, melyen állítólag Pintér Sándor miniszter is ott lesz. A meghívott pedagógusok kissé szorongva, találgatva állnak a pénteki nap előtt: azokon a fórumokon, ahol az elmúlt esztendőben a párbeszédnek helye lett volna, nem vették komolyan a tanárokat, és előrelépés sem történt az oktatásügy problémáinak megoldásában. Pénteken, a konzultáció után visszatérünk a témára.

 

TP

Fotó: Tüntetés a szombathelyi tankerület előtt/ archív/Nagy Jácint

 

 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.