km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Születésnap az ELTE szombathelyi campusán

Születésnap az ELTE szombathelyi campusán

Budapesthez hasonlóan az ELTE szombathelyi campusán is megünnepelték az egyetem Társadalomtudományi Kara alapításának 20. évfordulóját. A TáTK Szombathelyen a közgazdász képzés szakterületét jelenti, és az elmúlt 7 év alatt a jelenlegi magyar felsőoktatásban szokatlan fejlesztéseket valósított meg.

Szakok indításával, oktatói és jelentős hallgatói létszámnövekedéssel jellemezhető a Társadalomtudományi Kar szombathelyi jelenléte. A kar Közgazdaságtudományi Intézetének két tanszéke a Gazdálkodástudományi Tanszék és az Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszék szombathelyi alapítású egységei az egyetemnek. A képzési portfólióban a felsőoktatás teljes rendszere jelen van a közgazdászképzésben. A felsőfokú szakképzéstől az alapszakok képzésein át a mester szakig megtalálható minden szint. A tanszékek oktatói pedig több egyetem doktori iskoláiban vesznek részt a legmagasabb szintű képzésben. A múlt pénteki eseményen a szombathelyi diplomás közgazdászképzés két irányítója – Dr. Varga Imre intézet igazgató és Dr. habil Kovács László tanszékvezető – joggal állapíthatták meg, hogy a mostani születésnap a töretlen fejlődés ünnepe Szombathelyen.  

A rendezvényt egy olyan kiállítás megnyitásával indították, amely a Kar alapításáról, történetéről, struktúrájáról és a szombathelyi képzés szakjairól szól. A megnyitóban Lenkai Nóra rektori biztos kiemelte, hogy a TáTK kezdettől fogva elköteleződött a szombathelyi jelenlét mellett és igazi sikertörténetként könyvelhető el az itt folyó munka. Ezt követően konferencia vette kezdetét, amelyen a kar szombathelyi oktatói saját kutatási területeik témáiból tartottak előadásokat.

(Fotó: Kovács László)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak