km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Szombathelyi Pingvinek: sikerek az osztrák görhoki bajnokságon

Szombathelyi Pingvinek: sikerek az osztrák görhoki bajnokságon

Kiválóan szerepel az osztrák görhoki bajnokságban a Szombathelyi Pingvinek valamennyi együttese. Az U11-es korosztályos csapat befejezte a pontvadászatot, és ezüstérmes lett. Az idősebbek pedig hazai pályán arattak magabiztos győzelmet riválisaik ellen.

A téli jeges szezont követően sem pihennek a Szombathelyi Pingvinek. A jégkorongidény után görkorcsolyára váltottak az egyesület kötelékébe tartozó sportolók, akik az osztrák görhoki bajnokságban vesznek részt. Kezdésnek a két legkisebb korosztály Wiener-Neustadtban lépett pályára. A vasi vármegyeszékhelyen folyó kiváló műhelymunka bizonyítéka a szombathelyi különítmény fényes sikere. Az U11-es együttes ezüstérmet szerzett az osztrák bajnokságban, míg az U13-as csapat bejutott a rájátszásba. A legutóbbi forduló különleges volt, hiszen hazai közönség előtt léptek pályára a Pingvinek. 

- A veteránok pedig itthon játszottak, megnyerték mind a két mérkőzésüket, ők szintén rájátszásba jutottak. A mai napon az u16 és a Bundesligás csapatunk játszik – mondta ez a Szombathelyi Televíziónak Göncz Szabolcs, a Szombathelyi Pingvinek elnöke.

Szép számmal látogattak ki a szurkolók a jégcsarnokba, hiszen valamennyi találkozó különleges sportcsemegének ígérkezett. Az U16-os korosztály eredményes játékkal rukkolt ki. Főként a kapu előtt voltak határozottak a szombathelyi támadók, így mindkét találkozót megnyerték. Az ISV Tigers elleni 5-3-as győzelmet követően a Rockets elleni derbit 16-1-es különbséggel abszolválták. Ennek köszönhetően első helyen végeztek a Szombathelyi Pingvinek. A felnőtt együttes a Bundesliga 2-ben volt érdekelt, és itt is két magabiztos hazai győzelem született. A Tigers ellen 5-3-ra, míg a EC Frogs elleni összecsapást 8-3-ra nyerték meg a pingvinek. A dupla sikernek köszönhetően a felnőttek nyolc mérkőzést követően vezetik a tabellát.

Fotó:Szombathelyi Pingvinek/Facebook

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak