km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Haladás: A hajrában ment el ezúttal is a meccs

Haladás: A hajrában ment el ezúttal is a meccs

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Pécs érkezett a Rohonci útra. A Hali sok helyzetet dolgozott ki, gólt mégis a baranyaiak lőttek a hajrában. Végeredmény: 0-1.

Jó iramban kezdődött a találkozó, hatalmas Hali-helyzetekkel! A 2. percben Csernik 16 méterről leadott lövése után csattant a labda a felső lécen. A 4. percben Doktorics szólója végén hatalmas helyzetből, 6 méterről a bal alsó sarok mellé gurított. Az 5. percben egy formás baloldali támadás végén ismét Csernik került ziccerbe, a középpályás egy csel után 10 méterről, középről tüzelt, a labda a jobb kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Rendesen bekezdett a vasi együttes, simán vezethettek volna a mieink tíz perc után. Később rendezte sorait a piros-fehérben futballozó baranyai együttes, megpróbálták megtartani a labdát a vendégek, de veszélyt továbbra sem jelentettek Pálfi kapujára.

A 22. percben aztán Pécs helyzet: Szabó csapta be egy csellel Nyírit, 17 méterről, balról lőtt, a labda a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra.

A félidő feléhez érkezve nem változott a játék képe: a Haladás birtokolta többet a labdát, a piros-fehérek kontrázni próbáltak. Küzdelmes meccset láthattak a szurkolók, egész jó volt az iram, igaz, sok hiba is becsúszott.

Fél óra elteltével kiegyenlítettebb lett a játék. A 35. percben óriási Hali ziccer maradt ki: Simut remekül ment el a jobb szélen, az alapvonalról centerezett, a labda túljutott Helesfayn, ám Csernik két méterről fölé pörgette a labdát. Egy percre rá Doktorics lépett ki a baloldalon, a kapus kijött elé, a Haladás középpályása így középre passzolt, de ott Rácz felszabadított.

A félidő hajrája egyértelműen a szombathelyieké volt, összességében már simán vezethettek volna Ráczék, ha jobban koncentrálnak a kapu előtt. A szünetre 0-0-ás állással vonultak a felek.  

A második játékrészt hatalmas pécsi ziccerrel kezdődött: egy labdaszerzés után Takács ugratta ki Szabót, a szélső betört a 16-oson belülre, elfektette Nyírit, majd 7 méterről lőtt, Pálfi bravúrral szögletre ütötte a labdát. A 48. percben jött a válasz: Simut jobboldali beadására Pintér érkezett remek ütemben, ám 5 méterről fölé fejelte a labdát.

A hangulatra sem lehetett panasz, mindkét tábor végig buzdította az övéit. Az 59. percben Rácz jobboldali szöglete után Bolla fejelt 6 méterről, Helesfay bravúrral ütötte ki a jobb alsóba tartó labdát. Jöttek a cserék, a Haliban Tarján és Beronja érkezett a védelem két oldalára.

A vendégek is változtattak, az egykori Hali-játékos, Tóth-Gábor Kristóf is szerephez jutott. Jancsó és Horváth Rajmund is beszállt, Rácz és Simut ment le a 71. percben. A 72. percben a csereként beálló Harsányi lőtt 25 méterről, Pálfi biztosan védett. Az ellenakciónál Horváth Rajmund került ziccerbe, a támadó jobbról 10 méterről lőtt, Helesfayban azonban elakadt a labda.

A 74. percben Jancsó ment el a jobb szélen, középre ívelt, érkezett Doktorics, aki 7 méterről jobbal a bal kapufa mellé lőtte a labdát. A vasiak voltak aktívabbak, többet tettek a győzelemért a zöld-fehérek. Az utolsó negyed órára maradtak izgalmak, a Hali támadott többet, egyre veszélyesebben mentek előre Horváthék.

A 84. percben a semmiből szerzett vezetést a Pécs: egy nagybedobást röviden vágtak ki a hazaiak, Harsányi pedig 22 méterről balról a bal felsőbe csavarta a labdát (0-1). Ez nagyon nem volt benne a játékban...

A gól megfogta a Halit, mentek előre Doktoricsék, de hiányzott az ötlet a támadásokból. A 90. percben Csernik lőtt 16 méterről, de Helesfay magabiztosan védett.

A 92. percben Ene kapott piros lapot, miután felrúgta Harsányit. Húzta az időt a Pécs – az eredmény pedig már nem változott.

A helyzetek alapján a Haladás simán megnyerhette volna a meccset.  
 
Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC  0-1  (0-0)
Rohonci út, 1036 néző, vezette: Molnár (Vörös, Baghy).
Haladás: Pálfi – Nyíri (Beronja 63.), Ene, Csonka, Bolla (Tarján 63.)– Simut (Horváth R. 71.), Zvekanov, Rácz (Jancsó 71.), Csernik, Doktorics – Pintér (Katona 82.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
Pécs: Helesfay - Svedjuk, Rácz L., Krausz-Raul, Majnovics (Hadaró 81.) – Terbe, Takács Zs.– Bukovics (Bachesz 20.), Hudák, Szabó M. (Harsányi 68.) – Gyurkits (Tóth-Gábor 68.). Megbízott vezetőedző: Németh Zsolt. 
Góllövők: Harsányi (84.)
Kiállítva: Ene (92.)

 

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Cserélik a kandelábereket a lakótelepen
Folyamatosan cseréli az E.on alvállalkozója a közvilágítás kandelábereit a Joskar-Ola lakótelepen. Sőt, nemcsak cserélik, hanem a korábban balesetveszély miatt kivágott oszlopokat is most pótolják, írja közösségi oldalán Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.