km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában

Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában

Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.

 

Minden jelölőszervezet meghívót kapott a szociális témájú vitára, az Éljen Szombathely és a Mi Hazánk elfogadta az invitálást, a Fidesz-KDNP és a Konzervatívok Egy Jobb Városrészt azonban nem élt a lehetőséggel. Dr. Czeglédy Csaba elöljáróban elmondta: az elmúlt években sikerült finomra hangolni a szociális ellátások rendszerét, nőttek a támogatási összegek és többen is férnek hozzá. Danka Lajos szerint sok esetben az kap segélyt, aki hangosabban kéri, és elfogadhatatlan, hogy vannak, akik egzisztenciájukat a támogatásokra alapozzák. László Győző határozottan kijelentette, hogy a jogosultságot kizárólag szakmai alapon állapítják meg. Szociális és gondoskodó várost álmodtak, ezért dolgoznak.

 

Téma volt a lakhatás és az önkormányzati bérlakás rendszer. 390 családnak és egyedülálló személynek tudtak segíteni lakhatási gondjaik megoldásában, de még mindig 250-en várnak lakásra. A következő 5 év egyik fő feladata lesz, hogy legalább 100 bérlakást vonjanak be a rendszerbe - mondta Czeglédy Csaba. Danka Lajos szerint a fiatal pályakezdők lakáshoz jutását kell segíteni, és ne fordulhasson elő az, hogy valaki élete végéig szociális bérlakásban lakik akkor is, amikor már nem szorul rá.


Czeglédy Csaba kiemelte, igazságosabb feltételeket kellene teremteni, de ebben az összes közgyűlési szereplőnek meg kell állapodnia, a mostani rendszer nem feltétlenül igazságos. Szerinte ezen muszáj lesz a következő ciklusban változtatni. Sok politikai bátorság kell hozzá, reméli, olyan testület lesz majd, amelyiknek lesz bátorsága. Azt kérte, akinek üres lakása van, de nem akar bérlőkkel vesződni, bátran bízza a feladatot az önkormányzatra, erről szól a Közösségi Bérlakás Rendszer. 


Szóba került a Zanati úti hajléktalanszálló elköltöztetése, és az idősellátás időszerű kérdései is. Czeglédy Csaba a szociális dolgozók béremelését szorgalmazta, és megköszönte mindannyiuk kitartó és áldozatos munkáját. 


Az egyórás vitaműsor visszanézhető itt: 

 

 

Forrás: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.