km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
SZKKA NB I-es klublicenc: olyat kér számon Pődör, amit a város még nem is teljesíthetett

SZKKA NB I-es klublicenc: olyat kér számon Pődör, amit a város még nem is teljesíthetett

Az SZKKA szerdai közleményében a városvezetést okolja, ha nem kapnak licencet az NB I-re. A közlemény azt nem említette meg, hogy Pődör Zoltán május 6-i levelében ingyenes csarnokhasználatot kért a klub számára, ennek eldöntésére azonban nem a polgármester, hanem a hónap végén összeülő városi Közgyűlés jogosult.

"A fantasztikus szezonunk, az NB I-es feljutást és a bajnoki címet beárnyékolja, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség már előre jelezte, hogy jelen állás szerint nem kapunk a licencet a következő, NB I-es szezonra. Le kell szögeznünk, hogy a klubnál gazdaságilag minden rendben van, az egyetlen ok csupán, hogy a szövetség előírásai szerint a Haladás Sportkomplexum csarnoka nem alkalmas NB I-es mérkőzések megrendezésére. Az MKSZ június 5-ig adott határidőt klubunknak, hogy egy másik, megfelelő helyszín kijelölésével megoldjuk ezt a problémát és megkapjuk az NB I-es induláshoz szükséges licencet." - közölte szerdán honlapján a klub.

"Ma Vas vármegyében csak a Schaeffler Aréna Savaria és a Sárvár Aréna alkalmas helyszín NB I-es bajnoki meccsek megrendezésére. Ezért múlt hét hétfőn levélben megkerestük és kértük Dr. Nemény Andrást, Szombathely MJV polgármesterét, hogy a 2019-es önkormányzati határozat alapján biztosítsa az SZKKA számára, hogy a Schaeffler Aréna Savariában rendezhessük a hazai NB I-es mérkőzéseinket.

Minden szombathelyi polgármestere azonban már másfél hete nem reagál a megkeresésünkre. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szombathelyiekből álló csapatunk úgy nyert bajnokságot, hogy a mostani szezonban nem kaptunk egy fillér városi támogatást sem, akkor ténylegesen csak bízni tudunk abban, hogy nem az a városvezetés célja, hogy ellehetetlenítse az SZKKA-t, ahol több száz gyerek sportol, ahol példaképeket nevelünk és ahol egy egész közösség álma volt az NB I-es visszajutás. Mindezek tudatában az a félelmünk, hogy a jelenlegi városvezetés nem szeretne NB I-es női kézilabdát Szombathelyen, és ezért nem fogják rendelkezésre bocsátani a Schaeffler Aréna Savariát." - olvasható a közleményben.

 

Dr. László Győző, Szombathely MJV sportért felelős alpolgármestere reagált az SZKKA által kiadott közleményre:

Pődör Zoltán ismét nem hazudtolta meg önmagát. A mai napon kiadott sajtóközleményében azt az egy apróságot felejtette el megemlíteni, hogy ingyenes csarnokhasználatot kért az SZKKA számára. Ezt eldönteni azonban nem Szombathely MJV polgármestere, hanem a városi Közgyűlés jogosult, amely májusi ülésén tud és fog döntést hozni a kérdésben.

Pődör Zoltán másfél hét késedelmet ró fel nekünk, miközben megkeresésében határidőt nem közölt, ugyanakkor saját maga 8 hónapja blokkolja a klub teljes közgyűlés által egyhangúlag megszavazott átvilágítását, és 4 hónapja nem hívja össze a város által kért szurkolói ankétot, ahol minden kérdést nyilvánosan meg tudnánk beszélni.

A város 55 millió forint összeg támogatást tart az SZKKA rendelkezésére, ennek felszabadításának egyetlen gátja Pődör Zoltán késlekedése az egyhangúlag elfogadott feltételek és saját vállalásainak teljesítése vonatkozásában.
Továbbra is kérdezzük: Mitől fél Pődör Zoltán?

dr. László Győző
Szombathely MJV sportért felelős alpolgármestere

 

Pődör Zoltán május 6-án kelt levele:

 

 

Fotó: Pataki Gergő

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.