km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Szentkirályi Alexandra lehet a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

Szentkirályi Alexandra lehet a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

Az előzetes tervek szerint a jövő héten bejelenhetik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, és kormányközeli források munkatársunknak azt mondták: Szentkirályi Alexandra neve hangozhat el, írja az atv.hu.

Mint fogalmaznak: "Orbán Viktor miniszterelnök a decemberi Kormányinfón az ATV kérdésére mondta el, hogy március elején megnevezik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, addig minden más, ami ezen túl van, “budapesti kávéházi legenda”.

Akkor már számos név felvetődött, de egy esélyest lehetett végig rendre az elsők közt hallani: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt. Ő az ATV kérdésére februárban egy Kormányinfón azt mondta: érti a találgatásokat, hozzá semmilyen felkérés nem érkezett, jelenleg a kormányszóvivői feladatokra koncentrál.

Ma egy munkatársunknak küldött Nézőpont Intézet meghívó szerint jövő kedden konferenciát tartanak, aminek a címe “Karácsony mérlegen – A főpolgármester teljesítménye 2019–2024”. A meghívó szerint a vendég Szentkirályi Alexandra lesz. Ezt követően (nem a Nézőpont Intézet részéről) munkatársunknak kormányközeli forrásból azt mondták: az előzetes tervek szerint a jövő héten már bejelenthetik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, “és Szentkirályi Alexandra neve hangozhat el”.

A nyilatkozatok és a kiszivárgott hírek szerint számos nevet “teszteltek” a kormányoldalon, hallani lehetett Gyurta Dániel olimpikon, Fürjes Balázs volt miniszterelnökségi államtitkár, Németh Balázs,  fideszes fővárosi politikusok, Kubatov Gábor Fidesz alelnök, de Ferencz Orsolya nevét is - róla már korábban kiderült, hogy más politikusi pályaívre készül, és nyilatkozott is, hogy nem kérték fel.

A legtöbb kérdés abban a vonatkozásban hangzott el, hogy Vitézy Dávid lehet-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje, azonban az ezzel kapcsolatos híreket rendre cáfolták.

(Fotó: Szentkirály Alexandra/Facebook)

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.