km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Soha nem látott drágulás: kilőtt a benzin és a gázolaj ára is

Soha nem látott drágulás: kilőtt a benzin és a gázolaj ára is

Sosem látott drágulás tapasztalható az üzemanyagárakban. A múlt pénteki áremelés után ezen a héten, szerdán a benzin 8, a gázolaj 6 forinttal drágult. A benzin jelenlegi átlagára 482 forint, a gázolajé 493 forint. Elemzők szerint további növekedés várható, ugyanis a kőolaj világpiaci ára emelkedőben van. A Brent olaj ára hordónként 83 dollár fölé is emelkedett, erre már 3 éve nem volt példa. A gázolaj literenkénti ára 136, a benziné 125 forinttal magasabb, mint egy éve. Az autósok többségét azonban ez sem tántorítja el, az egyik szakportál közvélemény-kutatása szerint egyre többen tankolnak prémium üzemanyagokat. 49 %-uk viszont azt mondja, már most is meggondolják, hogy autóba ülnek-e. Pénteken újabb, 9 forintos áremelés következik. 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.