km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Sitkei Rockfesztivál 2023: Ossian, Lord, Beatrice, Zorall, Mobilmánia is fellép

Sitkei Rockfesztivál 2023: Ossian, Lord, Beatrice, Zorall, Mobilmánia is fellép

Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület.

A vasi szervezet idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, és immáron a 35. jótékonysági rockfesztivált rendezi meg a Kálvária-kápolnánál. A jubileumi programot sajtótájékoztató keretében ismertette az új elnökség. Régi ismerősök, jubiláló együttesek, új arcok is érkeznek az országos hírű rockfesztiválra 2023. augusztus 25-én és 26-án.

A sitkei Kálvária-kápolnában jelentette be az egyesület megújult elnöksége, hogy kétnapos fesztivállal ünneplik a jubileumi évet. Színvonalas felhozatalt és számos újdonságot ígérnek a 35. Sitkei Rockfesztivál látogatóinak.

A sajtó képviselőit Kovács Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte. Felelevenítette az 1871-ben felszentelt kissitkei Kálvária-kápolna felújításának történetét, amely az 1980-as években kezdődött. Kiemelte Balázs Fecó szerepét, aki nélkül nem jöhetett volna létre a kápolna megmentése, a Sitkei Rockfesztivál.

- A megújult elnökség célja, hogy az elődök által lefektetett értékeket, hagyományokat tovább éltetve innovációkkal öregbítse Sitke, a kápolna, a rockfesztivál hírnevét – hangsúlyozta Pénzes László, az egyesület ügyvezető elnökhelyettese, aki öt pontban összegezte a 2023. évi újdonságokat.

A Sitkei Rockfesztivál történetében először online jegyelővételre is nyílik lehetőség. A fesztivál látogatói a Tixa.hu rendszeren keresztül vásárolhatják meg az Early bird (első 100-100 db jegy), illetve az elővételes jegyeket. 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés.

Jegyárak:

  • 1 napos Early bird 6.000 Ft
  • 1 napos elővételi belépő ára: 7.000 Ft
  • 1 napos helyszíni belépő ára: 8.000 Ft
  • 2 napos Early bird jegy 12.000 Ft
  • 2 napos elővételi belépő ára: 13.000 Ft
  • 2 napos helyszíni belépő ára: 15.000 Ft

A bevételt elsősorban a kápolna felújítására, karbantartására fordítják a szervezők. Az egyesület célul tűzte ki, hogy következő lépésként a kétoldali ívelt lépcső felújítását valósítják meg, melyhez adományokat is fogadnak.

A kápolna felújítási munkálatairól Puklerné Kovács Erika okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a közelmúltban elkészült Balázs Fecó emléktáblája, a színpad, valamint a színpadra vezető lépcső felújítása. Az egyesület pótolta elődei nagy adósságát és elkészült a térburkolat, amely a kápolna használhatóságát jelentős mértékben emeli, ráadásul akadálymentes. A csapadékvíz elvezetés is megújult a felső szinten.

- Jelenleg a legsürgetőbb feladat a kápolnához vezető kétoldalt lévő kissé megtört lépcső felújítása. Ezzel a felújítással a kápolna eredeti pompájában fog mutatni – hangsúlyozta.

A 35. jubileumi rockfesztivál programtervét Sebesi Sándor elnökségi tag ismertette.

- Vannak régi, régi-új, és elsősorban az amatőr zenekarok között teljesen új fellépők, amit a jövőben is fontosnak tartunk, hiszen szükség van a fiatal rockbandákra – fogalmazott.

Pénteken 17:30-kor csapnak a húrok közé a székesfehérvári Susie and the Pills együttes tagjai, akik alternatív rockzenével, helyenként punkos stílusjegyekben alapozzák meg a hangulatot a 18:30-kor kezdő Leander Kills zenekarnak, akik a fesztivál történetében először látogatnak el Sitkére. Őket követi majd az Ossian 20 órától, akiket már nem kell bemutatni a kálváriakoncertek közönségének. A péntek estét 21:30 órai kezdettel a Totális Metál zenekar zárja, a zenekartól már megszokott magasszíntű zúzással.

Szombaton 14 órától a Hamuzákis zenekar fogja felforrósítani a hangulatot. Őket követi majd egy szintén új fellépő, az Echonald együttes 15 órai kezdettel. A Red Rockets zenekar már ismerős lesz a közönség számára. Ők kezdenek 16 órakor. A Tűzkerék XT formáció, Radics Béla zeneiségét megidéző együttes, 17 órai kezdettel foglalja el a színpadot. Az estét a Mobil Mánia kezdi 18:30-kor Vikidál Gyulával a soraiban.

Az elmaradhatatlan Lord együttes az 50 éves fennállása alatt szinte sosem hiányozhatott a műsorból, ők 20 órakor csapnak a húrok közé. Nagy Feró és a Beatrice szintén jubileumi évében látogat el ismét Sitkére. A zenekar 45 éve koptatja a rockfesztiválok színpadjait. 21:30-tól énekelheti majd a közönség a jól ismert slágereket. Az estét és egyben a fesztivált a Zorall zárja majd 23 órai kezdettel.

 

 

kapcsolódó galéria
címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak