km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Sárváron is egyre több a beteg, az egyik általános iskola felső tagozatát lezárták

Sárváron is egyre több a beteg, az egyik általános iskola felső tagozatát lezárták

35 igazolt koronavírus-fertőzött van jelenleg a városban, mondta Kondora István, Sárvár polgármestere Facebook-videóban.

 

A polgármester hozzátette, további 80 embert helyeztek járványügyi megfigyelés alá. Ők nem igazoltan fertőzöttek, de szoros kapcsolatba kerültek olyanokkal, akik elkapták a koronavírust. Azt is elmondta, hogy a járvány megjelent a sárvári közoktatásban is, ezért egy-egy osztályt már eddig is haza kellett küldeniük. A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában viszont 10 napra le kellett zárni a felső tagozatot. 


A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki tartsa be az egészségügyi előírásokat, mert a felügyelő szervek már nemcsak felszólítanak, hanem büntetnek is. 

 


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.