km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Roskadoznak a fák a hó súlya alatt Észak-Zemplénben és a Bodrogközben

Roskadoznak a fák a hó súlya alatt Észak-Zemplénben és a Bodrogközben

Bózsván 20, Sárospatakon is 20-25 centiméter a frissen hullott hótakaró vastagsága. Álmodozzon velünk zempléni képekkel az igazi télről, miközben kibámul az ablakon ezen a szürke szombathelyi kedd délután.

Az Időkép folyamatosan frissülő posztjai szerint megérkezett a várt csapadék az ország északkeleti részére Nógrád, Borsod és Szabolcs vármegyébe. A terület nagyobb felében eső formájában, de Észak-Zemplénben és a Bodrogközben szemet gyönyörködtető hótakaróval beborítva a tájat. 

Szögligeten 15 centiméteres a hó Fotó: Időkép/Rencsisovszki Tamás

De Ragályon is kifehéredett a falu Fotó: Időkép/tibike12 

...és van, ahol már a szánkó is előkerült Fotó: Időkép

ez pedig itt Sárospatak, ahol egyes helyeken a 30 centit közelíti a hóvastagság Fotó: Időkép/Csáki Nikoletta


A hó az előttünk álló 10 napban magmaradhat a zempléni térségben, mert nappalra átlagban 0-1 Celsius fokot, míg éjjelente -1 és -7 Celsius közötti tartományt jelez előre az Időkép. 

Régiónk legfontosabb prognózisait készítő Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal ma reggel közzétett Reels-videójában belengeti, hogy a péntekre jósolt intenzív csapadék az egyik modell szerint akár nagyobb, 20-25 centis havat is hozhat Szombathely környékére.

Az oldal tulajdonosa, Ráduly László felhívja rá a figyelmet, hogy ez csak az egyik várható kimenetel, ami a hét második feléig még változhat.  

 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.