km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a Markusovszky kórházban

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a Markusovszky kórházban

Március 4-től részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a Markusovszky kórházban. A látogatási tilalom csak a Covid-betegeket ellátó osztályokon (intenzív és általános COVID-osztályok) marad érvényben, áll a kórház közleményében.

 

A látogatás feltételei:

 

 • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, maximum 30 perces időtartamra (egy fő látogató esetén 60 perc).
 • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, ennek hiányában 48 órán belül elvégzett negatív gyorsteszttel rendelkezzen, amit a belépéskor köteles felmutatni.
 • COVID-betegek nem látogathatók!
 • A fertőzések megelőzése érdekében kérik, hogy tartsák be a higiénés előírásokat, illetve az osztály munkarendjét ne zavarják!
 • A látogatóknak maszkot kell viselniük!


A látogatási tilalom alatt elérhető telefonos „Infovonal” működését korlátozzák a COVID-osztályokon fekvő betegek és hozzátartozójuk számára. Minden egyéb osztályon fekvő beteg után az osztályon lehet érdeklődni.

 

RÉSZLEGES LÁTOGATÁSI TILALOM van érvényben a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház alábbi osztályain:

 

 • Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály
 • Infektológiai Osztály
 • Reumatológiai Osztály COVID-részleg
 • Neurológiai Osztály COVID-részleg
 • Pulmonológiai Osztály COVID-részleg
 • Celldömölki Krónikus Belgyógyászat COVID-részlege
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.