km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr

Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr

Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.

Szombaton egy világos színű, a 112press olvasója szerint feltehetőleg holland rendszámú autót állítottak meg a rendőrök a Szent Márton utcában, az ún. OTP-házak előtt. A sofőrnek azonban volt takargatnivalója, ezért sietősen el akarta hagyni a helyszínt. Először nekiütközött a készenléti rendőrség járművének, majd elhajtott.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a leírtakat, és az is kiderült, hogy a 112press egy másik olvasójának vépi jelzése összefüggésbe hozható a szombathelyi esettel.

-2024. május 25-én éjszaka Szombathely, Szent Márton utcában a Készenléti Rendőrség és a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei intézkedés alá akarták vonni egy Mercedes gépkocsi sofőrjét, aki a közlekedés biztonságát veszélyeztetve közlekedett. Az intézkedés megkezdésekor azonban a gépkocsivezető az egyik szolgálati gépkocsinak nekihajtva elhagyta a helyszínt. Az ütközés során személyi sérülés nem történt - válaszolt a 112Press kérdéseire Seffer Lilla rendőr őrnagy, sajtószóvivő.

-A járművezetőt pár órával később Vépen fogták el a szombathelyi rendőrök. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A férfi ellen büntetőeljárás és szabálysértési eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon - írta meg a 112press.

 

 

Fotó: illusztráció/Pixabay

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.