km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rendkívüli közgyűlés: Jordán Tamás díszpolgár lesz, megkapja a pénzt a Haladás

Rendkívüli közgyűlés: Jordán Tamás díszpolgár lesz, megkapja a pénzt a Haladás

Több fontos dologról is döntöttek a kedd délelőttre összehívott rendkívüli közgyűlésen Szombathelyen, ám a szokásos szócsatákból sem volt hiány. Rövid beszámolónk a városházán történtekről.

A szokásosnál gyorsabban, de a megszokott szópárbajokkal tarkítva zajlott a kedd délelőtt 9 órára összehívott rendkívüli közgyűlés Szombathelyen. Öt plusz egy napirendi pontot vitattak meg.
 

Népszavazás


A helyi népszavazást immáron 10 000 fő helyett 6 350 fő aláírásával is lehet kezdeményezni, ezt az ellenzéki többség szavazta meg, a Fidesz képviselői tartózkodtak. "Ebből világosan látszik, hogy csak szavakban érdekli őket a szombathelyiek véleménye, a valóságban félnek a néptől" - írta Nemény András, az Éljen Szombathely! ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje a Facebook-oldalán.


Új bölcsőde

Ez volt a következő téma a közgyűlésen. Júliusban változott ugyanis a bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését célzó TOP felhívás, ezért van lehetősége most pályázni a városnak mintegy 460 millió forintos keretösszegre. Megszavazták: új bölcsőde épülhet a régi városi strand helyén.


Egyhangú igen


A közgyűlésben részt vevők közül mindenki a zöld gombot nyomta annál a szavazásnál, ami arról szólt, hogy két héten belül a városi delegáció vezetőjének be kell számolnia a városi utazásokon történtekről. Ezen felül támogatták a képviselői keretek felhasználását, illetve a költségvetési módosításokat is elfogadta a városi közgyűlés.


Pénzt kap a Haladás


Megszavazták: 150 miliós rendkívüli támogatást kap a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. a várostól, a szerződésből pedig kikerült az, hogy kezességet kelljen vállalnia az ügyveztőnek és a többségi tulajdonosnak.

 

SZKKA

A keddi rendkívüli közgyűlésen Koczka Tibor alpolgármester, polgármesterjelölt hozta fel az SZKKA ügyét. Miután a csapat nem tudta megkezdeni a felkészülést a Haladás Sportkoplexumban, a jelenlegi állás szerint a szombathelyi NB I-es kézilabdacsapat Répcelakra kényszerül, hogy lejátsszhassa hazai meccseit. Ez 32 millió forint plusz pénzt jelentene.
 

Jordán Tamás díszpolgár lesz


Zárt ülésen döntöttek úgy a városatyák kedden arról, hogy díszpolgári címet adnak Jordán Tamásnak, a Weöres Sándor Színház alapítójának és igazgatójának. A Kossut-díjas direktor díszpolgári kinevezését az Éljen Szombathely! frakció kezdeményezte. Jordán a kitüntetéssel járó oklevelet novemberben, a város ünnepnapjának számító Szent Márton Gálán veheti majd át.


Fidesz-sajtótájlékoztató
 

A rendkívüli közgyűlést értékelte sajtótájékoztatón Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok. Illés szerint az ellenzék egy mondvacsinált napirendi pont, a helyi népszavazás elrendeléséhez szükséges arány csökkentése miatt kezdeményezte a rendkívüli közgyűlést. Ez kampányfogás, amellyel az ellenzék azt próbálja bizonygatni, hogy egységes. Ezt viszont cáfolja, hogy két polgármesterjelöltjük van, szemben a valóban egységes Fidesszel - hangsúlyozta az alpolgármester.

Lendvai Ferenc elmondta, körzetében pályázati forrásból új bölcsőde épülhet a volt városi strand területén. Felháborítónak és példa nélkülinek tartja, hogy az új többség megtiltotta a polgármesternek, hogy saját keretéből az elmúlt kilenc évet értékelő kiadvány készüljön a választások előtt.
 

A rendkívüli közgyűlésről szóló beszámolónkat bővebben a Savaria Fórum szombaton, augusztus 31-én megjelenő számában olvashatják!

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.