km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Remek hangulat az Őszköszöntő családi napon

Remek hangulat az Őszköszöntő családi napon

A Borostyánkő Természetbarát SE Őszköszöntő családi napot tartott a Parkerdőben. Mint Jusits Gergely szervezőtől megtudtuk: egyben egyesületi tagsági találkozó is volt a rendezvény, amelyre kilátogatottak a Szova Nzrt. munkatársai is.

Vasárnap délután szép számmal gyülekeztek az érdeklődők a Borostyánkő Természetbarát Sport egyesület által szervezett Őszköszöntő családi napra. A Parkerdőben a sütögetőknél találkoztak az érdeklődők.  

- A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk a természetet az emberekhez, megismerhessék a túraszervezetet, és jó kis kikapcsolódási lehetőséget garantáljunk mindazoknak, akik szeretnek túrázni. Igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő programot találni. A kicsik kézműveskedhettek, sokan sóliszt-gyurmáztak, mások a Szova által hozott színezőkkel foglalatoskodtak, de készítettünk kartonból gombafigurákat is, amelyet ugyancsak kidekorálhattak a gyerekek. Aztán nagy sikert aratott a kukásautó – mondanom sem kell, mekkora örömet okozott ez a kicsiknek. A felnőttek számára is érdekes élményekkel készültünk: a túrázással és a természettel kapcsolatban hallgathattak meg kis előadásokat, szakemberek beszéltek például a térképismeretről, a geóládákról, az erdészetről és a vadászatról. Lehetőség nyílt tematikus beszélgetésekre is (ásványbemutató, őslény ismeret stb.). Aki ellátogatott az Őszköszöntő családi napra, egészen biztosan nem bánta meg, terveink szerint újabb programot szervezünk majd a jövőben – mondta Jusits Gergely. 

Fotó: Tánczos Mihály

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak